Laatste nieuws:

GENèVE, 15 juni 2017 12:47

Nederland bij drie meest innovatieve landen

Zwitserland, Zweden, Nederland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn 's werelds meest innovatieve landen. Dat blijkt uit de Global Innovation Index 2017 die is opgesteld door Cornell University, Insead en de World Intellectual Property Organization (WIPO). Aan de index is ook bijgedragen door de 2017 GII Knowledge Partners, de Confederation of Indian Industry, PwC's Strategy&, de National Confederation of Industry (CNI) en de Braziliaanse Micro and Small Business Support Service (Sebrae)

Meer dan de helft van alle uitvindingen heeft plaats in slechts dertig innovatie-hotspots. Eindhoven is er één van.'
Meer dan de helft van alle uitvindingen heeft plaats in slechts dertig innovatie-hotspots. Eindhoven is er één van.
1/1

Elk jaar geeft de GII een overzicht van zo'n 130 economieën. Ze hanteren daarvoor tientallen criteria, vanaf patentaanvragen tot de uitgaven voor onderwijs. Nieuw is dat de GII in een speciale sectie kijkt naar de ‘uitvindingsgs-hotstops', plaatsen die de hoogste dichtheid van uitvinders tellen aan de hand van internationale patentaanvragen.

In deze tiende editie van de 463 pagina's tellende Global Innovation Index constateert de Global Innovation Index een blijvend gat tussen de innovatiecapaciteiten van ontwikkelde en ontwikkelingslanden en lichte groeicijfers voor onderzoeks- en ontwikkelingactiviteiten, zowel op nationaal als bedrijfsniveau.

Innovaties noodzakelijk

"Innovatie is de motor van economische groei in een toenemende mate op kennis gebaseerde economie. Maar er zijn meer investeringen nodig om de menselijke creativiteit en economische productie te versterkeren< aldus de WIPO. "Innovatie kan helpen om de huidige economische groei om te zetten in groei op langere termijn."

Zwitserland leidt de index voor het zevende achtereenvolgende jaar. Economieën met hoge inkomens zijn goed voor 24 van de eerste 25 plaatsen. China was het eerste land met een gemiddeld inkomen in de top 25.

Nederland steeg in de index van de negende naar de derde plaats, wat voor een belangrijk deel te wijten is aan de regio Eindhoven met TU, Fontys, Brainport, innovatieve ondernemingen als ASML, DAF, FEI, VDL en hun vele toeleveranciers.

Een aantal landen waaronder India, Kenya en Vietnam presteert beter dan landen met een vergelijkbaar ontwikkelingsniveau.

Global Innovation Index 2017

 1. Zwitserland (was nummer 1 in 2016)
 2. Zweden (2)
 3. Nederland (9)
 4. Verenigde Staten (4)
 5. Verenigd Koninkrijk (3)
 6. Denemarken (8)
 7. Singapore (6)
 8. Finland (5)
 9. Duitsland (10)
 10. Ierland (7)
 11. Zuid-Korea (11)
 12. Luxembourg (12)
 13. IJsland (13)
 14. Japan (16)
 15. Frankrijk (18)
 16. Hong Kong (China) (14)
 17. Israel (21)
 18. Canada (15)
 19. Noorwegen (22)
 20. Oostenrijk (20)
 21. New Zealand (17)
 22. China (25)
 23. Australië (19)
 24. Tsjechië (27)
 25. Estland (24)

bron: Global Innovation Index

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden