Laatste nieuws:

EDE, 9 juni 2017 12:26

ABB laat eigen co-robots samenwerken

ABB laat voor het eerst drie YuMi co-robots met elkaar samenwerken .... in een fabriek van ABB. Vanmorgen werden de co-robots geactiveerd die aan de slag gaan op de nieuwe productie- en mechanisatielijn die de nieuwe hollewanddoos HW52-F assembleert. Deze innovatie garandeert de productie in Ede; ook op de lange termijn. Daarnaast scheelt de omschakeling zo'n 6000 vrachtwagenkilometers per jaar

ABB zet voor de productie van nieuwe wandcontactdozen drie eigen co-robots in.'
ABB zet voor de productie van nieuwe wandcontactdozen drie eigen co-robots in.
Rechts
1/2
De robots zijn ontworpen om met kleine onderdelen te werken en ze zijn dan ook heel geschikt om de hollewanddoos te assembleren. Dankzij het veilige ontwerp vormt samenwerking met de twee-armige robot geen gevaar voor de medewerkers. De robot verhoogt de kwaliteit van werken van de werknemers in de fabriek omdat hij herhalingstaken tot in perfectie uitvoert.

Digitalisering en robotisering krijgen een grote impact op de technische branches, niet alleen in de productie industrie maar ook bij de assemblage in de bouwnijverheid. Steeds vaker worden gebouwdelen kant-en-klaar op de bouwplaats worden aangeleverd, wat de productiviteit en kwaliteit ten goede komt.

Door het toenemend gebruik van robots zal de focus van werknemers verschuiven van saaie, repetitieve werkzaamheden naar meer voldoening gevende, beter beloonde en hoger geschoolde posities.

Hollewanddoos

Voor de eerder dit jaar geïntroduceerde hollewanddoos moest een nieuwe productie- en mechanisatielijn worden ingericht. De nieuwe HW52-F is gemakkelijk te installeren en aan te sluiten. Met een insert kan de doos lucht- en geluiddicht worden gemaakt en er is ook een brandwerende versie beschikbaar.

De vestiging van ABB in Ede produceert kunststof producten, waaronder installatiedozen en -kasten voor de elektrotechnische markt. De expertise van het bedrijf ligt op het vlak van spuitgiettechnieken, die intern zijn ontwikkeld en geperfectioneerd.

 

bron: ABB

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden