Laatste nieuws:

ZWOLLE, 7 juni 2017 14:55

Vijfde bedrijf binnen Tollenaar Groep

Door jarenlange ervaring met eigen softwareontwikkeling, kennis van machines en het bouwen van besturingen in combinatie met de roep om de inzet van veel energie met weinig waarde te elimineren, heeft de Tollenaar Industries Groep een nieuwe activiteit gestart

Directeur-eigenaar Frans Tollenaar demonstreert de werking van het door Teqram ontwikkelde vision systeem.'
Directeur-eigenaar Frans Tollenaar demonstreert de werking van het door Teqram ontwikkelde vision systeem.
1/1

Met de startup Teqram biedt de groep nu een vision systeem aan waarbij industriële robotarmen autonoom producten kunnen verplaatsen, onafhankelijk van verschillende productafmetingen of de directe omgeving; bin picking voor metaalproducten dus.

Vijfde onderneming

Teqram is de vijfde onderneming binnen de Tollenaar Industries Groep die de afgelopen jaren sterk heeft ingezet op softwareontwikkeling. Dit is een belangrijke bouwsteen binnen het bedrijf Tosec om sneller aan de marktvraag te voldoen. Met Teqram heeft de groep hierop een vervolg gemaakt.

Binnen de Kaizen gedachte wordt veel energie verspild aan het verplaatsen en hanteren van producten bij de machine. Tegelijkertijd levert dat weinig rendement op. Dit wilde Tollenaar Industries Groep gaan elimineren. Dit is nu, na een ontwikkel- en opstartfase van een jaar, in een bin picking systeem gerealiseerd. Dit wordt mogelijk gemaakt met het inzetten van de precieze laser van easyEye en de algoritmes van het EasyFlexibleFramework.'

Opdrachten al binnen

Directeur-eigenaar Frans Tollenaar is enthousiast over zijn nieuwe bedrijfsonderdeel. "Teqram heeft tien fte's die hard werken om het systeem door te ontwikkelen. We hebben een demo aan het draaien en de verwachtingen zijn hoopgevend. Sterker nog, de eerste opdrachten voor dit systeem komen al binnen."

bron: Vraag en Aanbod

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden