Laatste nieuws:

BERLIJN, 29 mei 2017 12:20

Ecomagination Challenge wil CO2 uitstoot in Europa verlagen

GE en Eurelectric organiseren een Ecomagination Challenge voor ontwikkelaars om de CO2-uitstoot in Europa te verlagen. Ze worden uitgedaagd om disruptieve oplossingen te ontwikkelingen voor elektrische grids, de maakindustrie en de transportsector. Het totale prijzengeld is € 50.000.

Tijdens de Ecomagination Challenge werken innovatieve Europese denkers samen aan de ontwikkeling van digitale oplossingen voor het verlagen van de CO2-uitstoot.'
Tijdens de Ecomagination Challenge werken innovatieve Europese denkers samen aan de ontwikkeling van digitale oplossingen voor het verlagen van de CO2-uitstoot.
1/1

Beide partijen zijn op 12 en 13 juni gastheer voor de Ecomagination Challenge hackathon in Berlijn. De hackathon maakt deel uit van GE's Industrial Internet event Minds + Machines Europe, dat plaatsvindt op 13 en 14 juni.

Tijdens de Ecomagination Challenge werken innovatieve Europese denkers samen aan de ontwikkeling van digitale oplossingen voor het verlagen van de CO2-uitstoot van de energie- en transportsector in Europa. GE en Eurelectric nodigen individuele ontwikkelaars en hackathon-teams uit om zich in te schrijven via de Minds + Machines website

Energietransitie

De energiesector in Europa is klaar voor verlaging van de CO2-uitstoot door elektrificatie, inclusief elektrische voertuigen, integratie van duurzame energie en veranderingen in het energieverbruik in gebouwen.

Elektrificatie helpt bij de invulling van het klimaatverdrag van Parijs. Een recente studie van de Energy Transition Commission stelt dat tegen 2040 door overgang op elektrische energie een besparing van ongeveer 10-20% op het gebruik van fossiele brandstoffen kan worden bereikt.

De transportsector ziet ook voordelen in de productie. Zo zijn in de luchtvaart hogere rendementen mogelijk door de productie van nieuwe complexe lichtgewicht componenten. Dit leidt tot lager brandstofverbruik en daarmee CO2-reductie.

Digitale oplossingen kunnen deze trends versnellen door industriële data gemakkelijker beschikbaar te maken, resulterend in meer bewustzijn en optimalisering door de gehele grid en productieprocesen heen.

Ecomagination Challenge

De Ecomagination Challenge zal deelnemers voorzien van data en uitdagingen door Eurelectric en industriële partners en nodigt ze uit om GE's Predix platform te gebruiken om oplossingen voor verlaging van CO2-emissie door de elektrische grid en geavanceerde productie van transportmiddelen.

De prijzen van in totaal € 50.000 zullen worden toegekend tijdens Minds + Machines Europe. Dit evenement toont de digitale industriële transformatie, een thema dat ontwikkelaars, wereldleiders en denkers over de hele wereld bezig houdt.

Volgens GE is samenwerking de sleutel om grote milieu-uitdagingen te overwinnen. De hackacthon is een spannend evenement dat nieuwe ideeën en toepassingen genereert die in potentie ‘game changers' zijn voor het Europese grid en geavanceerde productie. De tijd is rijp om oplossingen te ontwikkelen die uiteindelijk leiden tot decarbonisering en een beter milieu voor iedereen (inclusief de Amerikanen, red.).

bron: GE

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden