Laatste nieuws:

LONDEN, 29 mei 2017 10:11

UTwente wint Shell Eco-marathon Europe in Londen

Green Team Twente van de Universiteit Twente heeft de Shell Eco-marathon Europe gewonnen door de meest efficiënte prestatie in zijn klassement neer te zetten. Met hun waterstofvoertuig reed het team 278 km op 1 m³ waterstof, een teamrecord. Omgerekend is dat te vergelijken met een rit van Amsterdam naar Praag op 1 liter brandstof. Ook team SGH van het Stedelijk Gymnasium Haarlem heeft een teamrecord gevestigd in zijn categorie.

Ruim 170 teams gingen met hun zelfontwikkelde superzuinige voertuigen de uitdaging aan in Londen zo efficiënt mogelijk te rijden.'
Ruim 170 teams gingen met hun zelfontwikkelde superzuinige voertuigen de uitdaging aan in Londen zo efficiënt mogelijk te rijden.
1/1

Van 25 tot en met 28 mei gingen ruim 170 teams - waarvan veertien uit Nederland -met hun zelfontwikkelde superzuinige voertuigen de uitdaging aan zo efficiënt mogelijk te rijden tijdens de 32ste editie van Shell Eco-marathon Europa.

Green Team Twente winnaar

De teams hebben vier keer de kans om het parcours te rijden, waarbij de meest efficiënte poging telt. Green Team Twente heeft zijn record in één rit neer weten te zetten. Drie pogingen van Green Team Twente waren afgekeurd, waardoor zij met maar één geldend resultaat toch de gedoodverfde winnaar, een Frans team, hebben verslagen.

Daarnaast wist het team ook nog de Communicatie Award te bemachtigen, een kroon op de communicatie rondom de deelname aan Shell Eco-marathon, mogelijkheden van duurzame mobiliteit en de promotie van technologie onder jongeren.

Het Twentse team is na een intensief jaar van voorbereiding uiteraard erg trots op dit resultaat. De winst komt toch als een verrassing. Na een paar spannende momenten en een fraai traject hebben de teamleden veel geleerd op het gebied van technische innovatie, alternatieve vormen van brandstoffen en efficiënt rijden.

Terug in Nederland hoopt het team met het resultaat een hype te creëren voor de mogelijkheden van het rijden op waterstof."

Meer Nederlands succes

Het Deltion Eco Team uit Zwolle behaalde met een verbruik van 75 km per liter benzine een elfde plek in zijn klassement. Team SGH uit Haarlem scoorde met een teamrecord van 261km/kW heen 21e plaats in de categorie elektrische voertuigen.

Ook Shell was blij dat Nederland met zoveel teams aanwezig was. Het laat zien dat jonge technische talenten vol overgave aan innovatieve oplossingen werken en daarmee de uitdaging van de energietransitie aangaan.

bron: Shell

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden