Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 24 mei 2017 15:40

Vision & Robotics uitgebreid met Motion (video)

Op 14 en 15 juni organiseert Mikrocentrum weer zijn jaarlijkse evenement voor robotica en vision systemen. Nieuw tijdens deze editie in congrescentrum Koningshof in Veldhoven is Motion, zodat de officiële naam van het evenement nu Vision, Robotics & Motion 2017 luidt.

Wat ooit begon als een specialistische vakbeurs over vision groeide uit tot een evenement waarin vision, robotica, mechatronica en motion control samenkomen.'
Wat ooit begon als een specialistische vakbeurs over vision groeide uit tot een evenement waarin vision, robotica, mechatronica en motion control samenkomen.
1/1

Het evenement is ooit begonnen als Vision Systems, maar later uitgebreid met robotica, mechatronica en dit jaar met motion en control. Op de beursvloer worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van camerasystemen, sensoren, robots, motion en control gedemonstreerd. De bezoekers zijn afkomstig uit diverse sectoren uit de industrie en zelfs de zorg.

Motion

Vorig jaar organiseerde Mikrocentrum in Hilvarenbeek een succesvol ééndaags evenement Motion & Drives. Uit enquêtes onder exposanten en bezoekers bleek er in de markt behoefte te bestaan aan totaaloplossingen.

Door de toenemende flexibilisering in de productie zijn robots niet meer los te zien van de aandrijf- en besturingstechniek. Robot- en machinebesturingen worden steeds meer geïntegreerd (ook fysiek) binnen besturingssystemen die alle taken en functies aansturen.

Mikrocentrum heeft de twee formules nu geïntegreerd in één beurs met lezingenprogramma en de naam daarop aangepast. En het blijft niet bij een nieuwe naam.

Dit jaar is voor het eerst een extra grote demo-ruimte ingericht, waar een tiental applicatievoorbeelden te zien zijn. Hier kunnen bezoekers de mogelijkheden van factory automation van dichtbij zien en ervaren, is de achterliggende gedachte.

Lezingen

Een congresprogramma is standaard onderdeel van evenementen van het Mikrocentrum. Tot de onderwerpen behoren machineveiligheid, co-robots, virtual en augmented reality, machine learning, neurale netwerken, ROS en (onvermijdelijk) Smart Industry en Industrie 4.0.
Onderstaande video geeft een indruk van de vorige editie in 2016.

bron: Mikrocentrum

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

21 november 2017 - Eindhoven, Evoluon
Constructeursdag 2017
23 november 2017 - E.D.&A., Kalmthout (B)
E.D.&A. Innovation Day
28 november 2017 - Neurenberg, MesseNürnberg
SPS IPC Drives 2017
28 november 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Logistica 2017
30 november 2017 - Ede, Cinemec
Dutch Fluid Power Transmission Conference
12 december 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Elektro Vakbeurs 2017
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden