Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 24 mei 2017 15:40

Vision & Robotics uitgebreid met Motion (video)

Op 14 en 15 juni organiseert Mikrocentrum weer zijn jaarlijkse evenement voor robotica en vision systemen. Nieuw tijdens deze editie in congrescentrum Koningshof in Veldhoven is Motion, zodat de officiële naam van het evenement nu Vision, Robotics & Motion 2017 luidt.

Wat ooit begon als een specialistische vakbeurs over vision groeide uit tot een evenement waarin vision, robotica, mechatronica en motion control samenkomen.'
Wat ooit begon als een specialistische vakbeurs over vision groeide uit tot een evenement waarin vision, robotica, mechatronica en motion control samenkomen.
1/1

Het evenement is ooit begonnen als Vision Systems, maar later uitgebreid met robotica, mechatronica en dit jaar met motion en control. Op de beursvloer worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van camerasystemen, sensoren, robots, motion en control gedemonstreerd. De bezoekers zijn afkomstig uit diverse sectoren uit de industrie en zelfs de zorg.

Motion

Vorig jaar organiseerde Mikrocentrum in Hilvarenbeek een succesvol ééndaags evenement Motion & Drives. Uit enquêtes onder exposanten en bezoekers bleek er in de markt behoefte te bestaan aan totaaloplossingen.

Door de toenemende flexibilisering in de productie zijn robots niet meer los te zien van de aandrijf- en besturingstechniek. Robot- en machinebesturingen worden steeds meer geïntegreerd (ook fysiek) binnen besturingssystemen die alle taken en functies aansturen.

Mikrocentrum heeft de twee formules nu geïntegreerd in één beurs met lezingenprogramma en de naam daarop aangepast. En het blijft niet bij een nieuwe naam.

Dit jaar is voor het eerst een extra grote demo-ruimte ingericht, waar een tiental applicatievoorbeelden te zien zijn. Hier kunnen bezoekers de mogelijkheden van factory automation van dichtbij zien en ervaren, is de achterliggende gedachte.

Lezingen

Een congresprogramma is standaard onderdeel van evenementen van het Mikrocentrum. Tot de onderwerpen behoren machineveiligheid, co-robots, virtual en augmented reality, machine learning, neurale netwerken, ROS en (onvermijdelijk) Smart Industry en Industrie 4.0.
Onderstaande video geeft een indruk van de vorige editie in 2016.

bron: Mikrocentrum

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden