Laatste nieuws:

TER AAR, 24 mei 2017 14:01

Modulaire hydrauliektraining via e-learning

Ingenieursbureau Albers is deze week gestart met een programma e-learning voor hydrauliek. Het bijzondere aan hydrauliektraining.nl is, dat deze Nederlandstalig, merkonafhankelijk en modulair is. De modules bestrijken het gehele terrein van eenvoudige componenten tot en met complex systeemontwerp. Met de training wil initiatiefnemer ir. Peter Albers vooral zijn kennis over hydrauliek en systeemontwerp overdragen.

Hydrauliektraining.nl is Nederlandstalig, merkonafhankelijk en modulair.'
Hydrauliektraining.nl is Nederlandstalig, merkonafhankelijk en modulair.
1/1

Albers heeft veel hydraulische systemen ontworpen en cursusmateriaal geschreven. Om aan de wensen van hedendaagse cursisten te voldoen, ging hij op zoek naar methoden om het cursusmateriaal aan te passen aan de huidige tijd.

Een Amerikaanse voorbeeld van e-learning in de hydrauliek inspireerde hem tot het opzetten van hydrauliektraining.nl. E-learning biedt de mogelijkheid om voor elk niveau een cursus te ontwikkelen over hydraulische componenten en systemen.

Het werken met modules biedt cursisten de mogelijkheid om alleen die delen te gebruiken waaraan hij of zij op dat moment behoefte heeft.

Modulair en Nederlandstalig

Veel op internet beschikbare informatie is in het Engels of Duits. Zeker voor beginners is dat lastig, mede omdat ze het jargon nog niet kennen. Dat was voor Albers reden om een compleet programma e-learning modules in het Nederlands te ontwikkelen. Dat begint bij de basis en gaat door tot en met het ontwerpen van complexe hydraulische systemen.

De modules bestaan voor het grootste deel uit filmpjes in een professionele e-learning omgeving. In de modules over componenten worden niet alleen de basisbeginselen behandeld, maar wordt ook uitgelegd hoe een component moet worden berekend, inclusief de formules. Ook wordt beschreven hoe de cursist aan de hand van de uitkomst de juiste component vindt in de beschikbare documentatie van fabrikanten.

Bij de modules voor gevorderde technici gaat het onder meer over het ontwerpen van systemen, inclusief alle thema's die daar bij horen zoals meet- en regeltechniek en veiligheid.

In een webshop-omgeving kan een gebruiker een module selecteren en daarvoor via de bekende kanalen betalen. Vervolgens ontvangt hij een toegangscode, waarmee hij of zij een jaar lang toegang heeft tot de betreffende module. Bij de introductie zijn er modules gereed voor pompen, drukregelkleppen, leidingwerk, richtingkleppen en smoor-en stroomregelkleppen. Andere modules zullen regelmatig volgen.

bron: Hydrauliektraining.nl

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden