Laatste nieuws:

HILLEGOM, 23 mei 2017 08:05

Nord zet aandrijfdata in de cloud

De cloud en het Industrial Internet of Things zijn bezig met een snelle opmars in de aandrijf- en besturingswereld. Nord Drivesystems maakt data van haar aandrijvingen in realtime beschikbaar zodat ze ingezet kunnen worden in IIotT-machines en applicaties.

Nord heeft een cloud-oplossing ontwikkeld voor de bewaking en analyse op afstand van aandrijvingen. '
Nord heeft een cloud-oplossing ontwikkeld voor de bewaking en analyse op afstand van aandrijvingen.
1/1

Het concept werd eerst ontwikkeld in het applicatietestcentrum in het hoofdkantoor van Nord in Bargteheide, waar het grondig getest werd. De test stelde de betrouwbaarheid vast in een aandrijfsysteem met standaard interfaces en componenten.

AC vectoraandrijvingen en motorstarters die via Profinet worden bestuurd, verzenden live hun statusgegevens in UDP-pakketten op dezelfde buslijn, zonder de bestaande besturingscommunicatie te beïnvloeden.

Data naar de cloud

Alle aandrijvingen kunnen overal ter wereld gecontroleerd worden via een internetverbinding. De ‘cloud enabled' aandrijvingen sturen gegevens over hun stroomverbruik, snelheid, spanning en hun status door.

Via een Siemens PLC wordt alle informatie doorgestuurd naar een IoT-gateway en naar de cloud. Statusgegevens kunnen dan geanalyseerd worden voor het bewaken van energiegebruik, asset management en onderhoud op afstand. Ook kunnen overbelasting- en foutstatussen worden weergegeven.

De aandrijvingen kunnen op elk moment aanvullende gegevens van de applicatie versturen naar de cloud, zoals data van aangesloten sensoren en actuatoren. Bovendien kunnen andere parameters afgeleid worden van de beschikbare statusgegevens, met name de huidige smeerolietemperatuur. Nord heeft dit succesvol gevalideerd bij de eerste tests. Dergelijke gegevens maken conclusies mogelijk over de veroudering van het smeermiddel. Die info kan gebruikt worden bij voorspellend onderhoud.

Nord blijft verder werken en verder verfijningen aanbrengen aan haar IoT- en Smart Factory gerelateerde concepten. De nieuwe besturingsoplossingen die nu beschikbaar zijn omvatten al de implementatie van conditiebewaking op basis van virtuele sensoren.

bron: Nord Aandrijvingen

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden