Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 22 mei 2017 11:18

TU/e ontwikkelt lichaamseigen hartklep (video)

ImaValve, letterlijk vertaald hartklep van intelligente materialen (‘Ima'), vormt één van de onderzoeksgebieden binnen het strategisch onderzoek op het gebied van Health aan de TU/e. Vorige week presenteerde de universiteit in samenwerking met haar partners een korte film over het onderzoek van ImaValve.

De ImaValve is een levende, lichaamseigen hartklep die een leven lang meegaat.'
De ImaValve is een levende, lichaamseigen hartklep die een leven lang meegaat.
1/1

Het onderzoek is een grote verbetering in het leven van hartkleppatiënten aan wie nu alleen een mechanische of dierlijke hartklep kan worden aangeboden.

Deze implantaten moeten herhaaldelijk worden vervangen, met alle gezondheidsrisico's van dien. Bovendien veroordelen ze de patiënt tot het levenslang slikken van medicijnen tegen onder meer afstoting.

Jaarlijks krijgen 300.000 patiënten wereldwijd een nieuwe hartklep. De beschikbare hartklepprotheses zijn levensreddend, maar ongeveer 30% van de patiënten krijgt binnen 10 jaar te maken met problemen.

ImaValve

ImaValve is het resultaat van decennia lang fundamenteel onderzoek met als innovatie een levende, lichaamseigen hartklep die een leven lang meegaat. Hierdoor is nog maar één operatie nodig. Het streven is dit ook bij kinderen met hartfalen toe te passen.

Met de multidisciplinaire aanpak combineert ImaValve de expertise en ervaring die nodig is om de ambities van het project binnen een periode van vier jaar te bereiken.

Het project wordt gecoördineerd door professor Carlijn Bouten, hoofd van de afdeling Soft Tissue Biomechanics & Tissue Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven, en wordt gefinancierd door het FP7 programma van de Europese Commissie.

 

bron: Technische Universiteit Eindhoven

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden