Laatste nieuws:

MECHELEN (B), 18 mei 2017 10:05

Pamas telt al 25 jaar deeltjes (video)

Op 1 juni viert Pamas Partikelmess- und Analysesysteme in Rutesheim (bij Stuttgart) zijn 25-jarig bestaan. De onderneming is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van meetinstrumenten voor de reinmheidscontrole van vloeistoffen. Tot het leveringsprogramma behoren automatische deeltjestellers voor de reinheidscontrole van hydrauliekolie, smeerolie, water, brandstoffen en farmaceutische vloeistoffen.

Een blik in de assemblage- en testruimte van Pamas, dat onder meer een vestiging heeft in Mechelen (B).'
Een blik in de assemblage- en testruimte van Pamas, dat onder meer een vestiging heeft in Mechelen (B).
1/1

Met de compacte en handzame automatische deeltjestellers kunnen gebruikers in slechts enkele minuten vaststellen of en hoe sterk een vloeistof is verontreinigd.

De deeltjesanalyse is gebaseerd op een optisch meetprincipe met lichtsensoren, die de deeltjes in de vloeistof detecteren en tellen. In de laatste kwart eeuw heeft Pamas deze techniek geperfectioneerd en met extra functies aangevuld.

Universele deeltjesteller

Een voorbeeld hiervan is de draagbare deeltjesteller van de serie Pamas S40. Behalve de klassieke deeltjesanalyse in het laboratorium uit monsterflesjes kunnen deze apparaten ook on-line worden gebruikt.

Hierbij wordt de deeltjesteller op locatie aangesloten op een installatie die in bedrijf is, bijvoorbeeld een hydraulisch of smeeroliesysteem. Via een bypass wordt vloeistof uit het systeem uitgenomen en in de aangesloten deeltjesteller geanalyseerd. De gebruiker kann op deze manier direct ter plaatse vaststellen of de voorgeschreven reinheid wordt gehaald of overschreden.

Ook bij vloeistoffen die onder druk worden toegepast en in ruwe omgevingen is deeltjesanalyse met de Pamas S40 mogelijk. Dankzij een ingebouwde drukreductie kunnen vloeistoffen ook onder hoge druk worden gemeten. Voor deeltjesmeting in het veld zijn de draagbare meetinstrumenten leverbaar in een robuuste behuizing.

Ook branchespecifiek

Voor de verdere ontwikkeling van de deeltjestellers wordt nauw samengewerkt met eindklanten. Samen met klanten ontwikkelt het bedrijf ook individuele oplossingen voor specifieke toepassingen.

Voor gebruikers die in de luchtvaart een corrosieve hydraulische olie wilden analyseren, ontwikkelde Pamas bijvoorbeeld een deeltjesteller uit chemisch bestande materialen. Deze variant wordt ook in andere sectoren toegepast.

Verder ontwikkelde de onderneming een variant van de S40 voor op water gebaseerde hydraulische vloeistoffen, (vooral voor de olie- en gasindustrie) en voor kerosine. De resultaten worden daarbij weergegeven in de voor die branche gangbare vorm.

Onderstaande video geeft de belangrijkste kenmerken van de deeltjes weer.

bron: Pamas

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden