DüSSELDORF, 15 mei 2017 11:25

Interpack 2017 zorgt voor volle orderboeken (video)

De grote interesse van exposanten voor deelname aan Interpack 2017 leidde tot een recorddeelname van 2.865 bedrijven aan 's werelds grootste beurs voor de verpakkingsindustrie. De beurs, die werd gehouden van 4 tot en met 10 mei, leverde ook anderszins goede resultaten op. 74 % van de 170.500 bezoekers kwam vanuit het buitenland.

De exposanten toonden zich tevreden over de veelbelovende zakelijke gesprekken, die in enkele gevallen zelfs leidden tot concrete orders van zevencijferige bedragen. Ook de bezoekers bleken tevreden: bijna 98% gaf in de officiële enquête aan tevreden of zeer tevreden over Interpack 2017 te zijn.

De interesse in het aanbod gold voor alle segmenten van de vakbeurs, waarbij de belangstelling voor het thema ‘verpakkingsmiddelenproductie' in vergelijking met de vorige editie duidelijk was toegenomen.

Belangrijkste trends

Een belangrijke trend op veel stands was de voortschrijdende digitalisering van productieprocessen op weg naar Industrie 4.0 applicaties. Bij productie die deze lijn volgt is het bijvoorbeeld mogelijk om gepersonaliseerde verpakkingen economisch te produceren of de traceerbaarheid te garanderen.

Ook het modulair ontwerp van verpakkingsmachines en geoptimaliseerde proceslijnen van digitale bedieningsconcepten spelen een rol bij het reduceren van de complexiteit in de productie. Ook maakt dit een zo groot mogelijke flexibiliteit voor de aanpassing van de batchgrootte of productvarianten te bereiken.

Ook duurzaamheid was een centraal thema. Veel bedrijven toonden een verbeterde benutting van bronnen, zowel bij de keuze van gebruikte materialen voor steeds dunnere wanden als in het productieproces. Bovendien winnen alternatieve verpakkingsmiddelen steeds verder aan terrein.

Industrie 4.0 en Components

Een publiekstrekker van Industrie 4.0 was onder meer de Demonstrator ‘smart4i' die gepersonaliseerde powerbanks produceerde en verpakte. Daarbij was niet alleen de gehele workflow digitaal (van de online bestellingen tot aan de traceerbaarheid). De machine kon dankzij een virtuele tweeling en de planning ontstaan door een netwerk van samenwerkende universiteiten in een recordtijd worden gebouwd,.

Het voor 2017 verbeterde concept van ‘Components - special trade fair by interpack' is door de bezoekers positief ontvangen. De beslissing om een tweede editie op een centraal punt op het beursterrein te positioneren en parallel aan Interpack te laten plaatsvinden, is bij de bezoekers goed gevallen. De toeleveringsindustrie speelt met componenten en software voor de verpakkings- en procestechnologie immers een belangrijke rol bij de digitalisering van productieprocessen tot aan ideeën voor Industrie 4.0.

De volgende interpack vindt over drie jaar in mei 2020 op het beursterrein van Düsseldorf plaats.

 

bron: Messe Düsseldorf

Foto's:

Interpack 2017 zorgt voor volle orderboeken (video)

Industrie 4.0 was een van de belangrijkste trends op Interpack 2017 (foto: Messe Düsseldorf/ctillmann).

© Aandrijvenenbesturen.nl