Laatste nieuws:

BARNEVELD, 15 mei 2017 10:03

Schaeffler opent vernieuwd Lineair Quick Center

Schaeffler heeft vorige week het vernieuwde Lineair Quick Center in Barneveld geopend. Hier worden geharde assen en railprofielen volgens klantspecificaties bewerkt. Vergroting van het verzorgingsgebied was voor Schaeffler aanleiding tot aanschaffen van een nieuw magazijnsysteem, wat resulteerde in een efficiencyverbetering.

Een blik in het Lineair Quick Center van Schaeffler in Barneveld waar geharde assen en railprofielen volgens klantspecificaties worden bewerkt.'
Een blik in het Lineair Quick Center van Schaeffler in Barneveld waar geharde assen en railprofielen volgens klantspecificaties worden bewerkt.
1/1
Het centrum, dat oorspronkelijk de Benelux bediende, kreeg er uitbreiding van Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk bij. Daarbij liep de vestiging in Barneveld tegen de grenzen aan qua capaciteit en ruimte. Het langgoed zoals rails en assen kwam altijd binnen in kisten die in stellingen werden geplaatst, wat relatief veel magazijnruimte in beslag nam.

Gegeven het brede portfolio en de snelle benodigde levering in de markt is ruime voorraad nodig. Om dit aan te pakken is in een geautomatiseerd magazijnsysteem geïnvesteerd. Dit systeem levert een ruimtebesparing van 85% op.

Tevens is hiermee het interne transport van kisten voorbij. Het langgoed wordt direct uit de kist in de cassette van het magazijnsysteem opgeslagen en voor bewerking automatisch opgeroepen. Daarmee is de doorlooptijd van een order met 50% gereduceerd.

Benelux, Scandinavië en UK

Om tot een One Piece Flow te komen, zijn de machines in het Quick Center slimmer opgesteld, zodat geen tussenvoorraden meer nodig zijn. Eerder nam het slijpen en verzenden van assen twee dagen in beslag. Nu gaat alles wat voor 9.00 uur in het systeem staat om 16.00 uur op transport. Daarbij heeft Schaeffler nu tevens voldoende ruimte gekregen voor speciale werkzaamheden zoals klantspecifieke montages.

Dankzij deze investeringen en aanpassingen is de vestiging in Barneveld klaar om de Benelux, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk optimaal te bedienen. Na Barcelona en Homburg is dit een nieuw steunpunt binnen het Europese netwerk voor lineaire systemen van Schaeffler.

bron: Schaeffler Nederland

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden