Laatste nieuws:

ZALTBOMMEL, 15 mei 2017 09:47

Eaton whitepaper over circuitbeveiliging

Onderzoek heeft aangetoond dat meer dan de helft van de machinebouwers hun machines ontwerpen met een typische minimale SCCR (Short Circuit Current Rating) van 5 kA. Met het verschijnen van de nieuwe NEC-code, van toepassing vanaf januari 2017, is het best mogelijk dat een groot aantal installaties niet langer voldoen aan de code en/of dus niet langer zijn goedgekeurd. Reden voor Eaton om hierover een whitepaper te publiceren.

Eaton heeft een whitepaper gepubliceerd over de bepaling van de kortsluitstroom conform de nieuwe North American National Electrical Code (NEC).'
Eaton heeft een whitepaper gepubliceerd over de bepaling van de kortsluitstroom conform de nieuwe North American National Electrical Code (NEC).
1/1

Leveranciers zoals Eaton, met een groot marktaandeel in Noord-Amerika en in de IEC-markten, zijn goed op de hoogte van wijzigingen in internationale regelgevingen.

Deze whitepaper verkent de normen en de beste praktijkvoorbeelden voor het bepalen van de SCCR van machines en geeft richtlijnen om deze te verhogen. Zo kunnen machinebouwers apparaten bouwen die veiliger en betrouwbaarder zijn en geschikt zijn voor gebruik bij een bredere range aan mogelijke kortsluitwaarden.

Eisen voor kortsluitbeveiliging

Apparatuur met een onvoldoende SSCR kan een risico vormen voor personeel en apparatuur of een brandgevaar opleveren. Machinebouwers en paneelbouwers worstelen vaak met het opstellen van een beoordeling van de kortsluitstromen en het vinden van een schema of oplossing van hun panelen. Hetzelfde geldt voor het helpen van gebruikers met het opstellen van kortsluitspecificaties waardoor ze voldoen aan de voorschriften.

De nieuwe North American National Electrical Code (NEC) telt verschillende nieuwe kortsluitbeveiligingseisen. De belangrijkste veranderingen eisen dat de beschikbare foutstroom (ook vaak beschikbare kortsluitstroom genoemd) op de plaats waar de apparatuur is geïnstalleerd, wordt gemarkeerd of gedocumenteerd (afhankelijk van het type apparatuur) en gedateerd.

Door deze veranderingen kunnen installateurs, inspecteurs en keuringsinstanties verifiëren of de SCCR van de geïnstalleerde apparatuur gelijk is aan of groter dan de beschikbare foutstroom en voldoet aan de andere onderdelen van de code die betrekking hebben op de installaties. De beschikbare foutstroom (ook bekend als beschikbare kortsluitstroom) is de stroomsterkte die optreedt tijdens een kortsluiting en uniek is voor de locatie waar de apparatuur is geïnstalleerd.

Whitepaper

Het bepalen van een SCCR voor de apparatuur of het implementeren van een oplossing kan moeilijk zijn, maar dat hoeft niet. Het door Eaton gepubliceerde whitepaper verkent de normen en ‘best practices' voor het bepalen van de SCCR en beproefde methoden om de beoordelingen te verbeteren.

Er kunnen stroombegrenzers worden gebruikt, maar de betreffende regels zijn vaak onduidelijk of moeilijk toe te passen. Eaton biedt een aantal oplossingen die wereldwijd exporterende machinebouwers helpen bij het voldoen aan de SCCR regels.

Het begrijpen van de verschillende regionale wetgevingen kan vaak complex zijn, en daarom is het samenwerken met vertrouwde partners verstandig. Leveranciers zoals Eaton die wereldwijd opereren houden aanpassing in de wetgeving zorgvuldig bij, zodat machinebouwers apparatuur kunnen bouwen met verbeterde veiligheid, betrouwbaarheid en kortsluitvastheid. Hierdoor kunnen machinebouwers hun eindklanten beter ondersteunen.

De whitepaper kan hier worden gedownload.

bron: Eaton

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden