Laatste nieuws:

WOERDEN., 11 mei 2017 09:26

TechniekTalent.nu zoekt technische gastheren

‘Gastlessen, zó geregeld' is een nieuwe kosteloze landelijke dienst, ontwikkeld door TechniekTalent.nu. Het initiatief brengt scholen in het voortgezet onderwijs en bedrijven die een gastles of een bedrijfsbezoek willen organiseren, bij elkaar. Geïnteresseerde technische bedrijven kunnen zich sinds kort aanmelden.

TechniekTalent.nu biedt scholen ondersteuning om meer aandacht aan techniek te besteden op zodanige manier dat het leerlingen aanspreekt. '
TechniekTalent.nu biedt scholen ondersteuning om meer aandacht aan techniek te besteden op zodanige manier dat het leerlingen aanspreekt.
Rechts
1/2

De vraag naar goed opgeleide technici zal de komende jaren nog sterker toenemen. Jongeren hebben echter niet altijd een juist beeld van werken in de techniek. Daarom is het contact tussen scholen en het toekomstig werkveld zo belangrijk.

On-line ontmoetingsplaats

Veel bedrijven willen zich inzetten om de instroom van jong technisch personeel te bevorderen. Hiervoor hebben zij behoefte aan een toegankelijk netwerk van scholen. Aan deze vraag komt 'Gastlessen, zó geregeld' tegemoet. De nieuwe dienst brengt bedrijven en scholen in de omgeving met elkaar in contact waardoor matches ontstaan op basis van aangegeven wensen en behoeften.

'Gastlessen, zó geregeld' is een online ontmoetingsplaats die scholen en bedrijven bij elkaar brengt, maar zij kunnen er ook terecht voor tips en handige hulpmiddelen zoals formats, checklists en een training. Bedrijf en school kunnen zich zo optimaal voorbereiden en jongeren krijgen een goed beeld van werken in de techniek en kunnen betere loopbaankeuzes maken.

Aanmelden voor technische bedrijven

Om zicht te krijgen op hun mogelijkheden in de techniek, is het belangrijk dat jongeren uiteenlopende praktijkervaringen opdoen. Daarom roept TechniekTalent.nu alle technische bedrijven en bedrijven met een technische afdeling op zich aan te melden voor de landelijke dienst.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich aanmelden op https://www.gastlessenzogeregeld.nu/ of een mail sturen naar info@gastlessenzogeregeld.nu .

TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van technische sectoren in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. De organisatie heeft als doel jongeren te enthousiasmeren voor de techniek om daarmee technisch talent te winnen voor de technische sectoren. TechniekTalent.nu biedt scholen in het hele land kosteloos ondersteuning om meer aandacht aan techniek te besteden op zodanige manier dat het leerlingen aanspreekt.

bron: TechniekTalent.nu

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden