HENGELO, 8 mei 2017 10:36

Wibu roept hackers op tot kraken

Het is hoog tijd om de beveiliging van industriƫle computersystemen op orde te brengen. De industrie moet daarbij wel zien te voorkomen dat ze met het hackersgilde in een ratrace geraakt, want dat zou wel eens verkeerd kunnen aflopen. Wibu-Systems gaat de uitdaging aan.

Het bedrijf ontwikkelde een nieuwe methode van beveiligen van software: Blurry Box. Deze technologie is gebaseerd op de meer dan honderd jaar oude Wet van Kerckhoffs. Hierin draait het om het principe dat het geheim in de sleutel zit en niet in het versleutelingsysteem.

Hackers contest

Wibu-Systems lanceert nu een wereldwijde hackers contest, waarvoor hackers zich nu online kunnen registreren. U moet wel snel zijn: vanaf 15 mei begint de wedstrijd en hebben de deelnemers drie weken de tijd om de softwarecode van de Blurry Box te kraken. Daarmee valt € 50.000 te winnen.

De deelnemers moeten een met Blurry Box beveiligde game-applicatie hacken. Ze moeten aantonen dat ze de software kunnen starten zonder internetverbinding en de daarmee samenhangende beveiligde hardware component (een dongel).

De inbraken worden direct doorgegeven aan een externe jury van prominente Duitse wetenschappers in IT-beveiliging, verbonden aan respectievelijk het Horst Goertz Instituut (HGI) en het Institut für Internet-Sicherheit (ifis).

Integratie in CodeMeter

In 2001, 2007 en 2010 organiseerde Wibu-Systems soortgelijke hackerswedstrijden. Na een intensieve samenwerking gedurende de afgelopen jaren met het Karlsruher Institut für Technologie (KIT) en Forschungszentrum Informatik (FZI), is het bedrijf gereed om Blurry Box aan testen te onderwerpen alvorens deze te integreren in zijn vlaggenschip CodeMeter en beschikbaar stellen aan de klanten.

Volgens Wibu-Systems doet men niet aan 'security by obscurity', maar stelt de onderneming de internationale gemeenschap in staat om de methode te valideren. De huidige 'connected' samenleving heeft dringend behoefte aan betere beveiligingsmethoden. Hiervoor biedt Wibu-Systems een oplossing.

bron: Wibu-Systems

Foto's:

Wibu roept hackers op tot kraken

Wibu-Systems lanceert een wereldwijde hackers contest om de code van zijn BLurry Box software technologie te kraken.

© Aandrijvenenbesturen.nl