Laatste nieuws:

BREDA, 5 mei 2017 08:00

Industrial IoT voor bestaande machines

B&R presenteerde op de Hannover Messe een nieuwe oplossing voor bestaande machineparken. De Orange Box stelt machine-exploitanten in staat om data van voorheen geïsoleerde machines en productielijnen te verzamelen en analyseren en ze met minimale inspanning geschikt te maken voor de slimme fabriek.

Met Orange Box biedt B&R gebruikers van bestaande machines de mogelijkheid om hun deze geschikt te maken voor de smart factory.'
Met Orange Box biedt B&R gebruikers van bestaande machines de mogelijkheid om hun deze geschikt te maken voor de smart factory.
1/1

Een Orange Box bestaat uit een controller en pregeconfigureerde softwareblokken (mapps) van B&R mapp Technology. De controller verzamelt vanaf elke machine operationele data via zijn I/O-kanalen of een veldbusaansluiting.

Uit deze data genereren en presenteren de mapps cijfers over OEE (Overall Equipment Efficiency) en andere JPI's (key perfomance indicators). Ook kunnen ze deze informatie via OPC UA delen met systemen op hogere niveaus.

Zo eenvoudig als een smartphone

Het installeren van de oranje doos vereist geen veranderingen aan bestaande hardware of software. Exploitanten van machines kunnen met een kleine investering in tijd en kosten een substantiële verbetering in productiviteit bereiken. Dankzij de mapps is de Orange Box net zo eenvoudig en intuïtief te bedienen als een smartphone.

De oplossing is heel flexibel en modulair. Om operationele basisdata te verzamelen en te analyseren heeft de gebruiker alleen een 25 mm brede compacte PLC en de mapp OEE component nodig. Voor geavanceerdere functies - zoals alarm management of bewaking van het energieverbruik - kan de oplossing gemakkelijk worden opgeschaald met behulp van krachtiger PLC's en extra softwarecomponenten.

Om de Orange Box een moderne gebruikersinterface boven op de PLC-functionaliteit te bieden, kan een Power Panel of Panel PC worden gebruikt.

bron: B&R Industriële Automatisering

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden