Laatste nieuws:

VIANEN, 8 mei 2017 08:00

T-Systems voert IoT-project uit bij Kaeser (video)

Het zoekraken van een koffer met meetappratuur kan voor bedrijven koffer forse financiële schade met zich meebrengen. Kaeser Kompressoren heeft daarom de eerste 400 van in totaal 4.000 technische servicekoffers met ondersteuning van T-Systems verbonden aan de cloud.

Kaeser Kompressoren heeft de eerste technische servicekoffers met ondersteuning van T-Systems verbonden aan de cloud. '
Kaeser Kompressoren heeft de eerste technische servicekoffers met ondersteuning van T-Systems verbonden aan de cloud.
1/1

Kaeser Kompressoren liep in het verleden tegen het probleem aan dat het geen inzicht had in de locatie van draagkoffers met apparatuur. Ook de status van de apparatuur was onbekend.

Technici koppelen de meetapparatuur voor een periode van minstens tien dagen aan de machines van klanten. Hierdoor krijgen zij een gedetailleerd beeld van de daadwerkelijke compressorluchtbehoeften van de klant en kunnen zij informatie verzamelen over het gebruiksniveau van de compressor.

Sommige draagkoffers waren echter lastig te lokaliseren of zelfs helemaal spoorloos.

Inzicht in locatie en status

De koffers in kwestie bevatten speciale meetapparatuur die de Kaeser-technici gebruiken voor het uitvoeren van een Air Demand Analysis (ADA) op locatie. Zo'n analyse helpt organisaties bij het optimaliseren van het energieverbruik van hun persluchtsystemen.

De koffers kunnen nu op regelmatige basis communiceren over hun locatie. Hierdoor weet Kaeser exact waar de dure meetapparatuur zich bevindt. Nu stuurt elke draagkoffer informatie vanaf zijn huidige locatie naar het IoT-platform van T-Systems, dat vanuit een veilig datacenter in Duitsland wordt beheerd.

Het bedrijf gebruikt daarnaast een Cloud of Things-dashboard om de status van de batterijen te controleren, zodat alleen de koffers worden ingezet die volledig geladen meetapparatuur bevatten.

Versoepeling van dagelijks werk

amen met Kaeser bewijst T-Systems (onderdeel van Deutsche Telekom) hoe digitalisering bij organisaties in de praktijk ingezet kan worden. De aangesloten koffers maken het dagelijkse werk van sales- en servicepersoneel gemakkelijker en besparen op kosten.

De IoT-oplossing van T-Systems bestaat uit het cloud-platform, sensoren, connectiviteit en de security die nodig is voor een veilige verbinding van de koffers.

Kaeser en T-Systems willen de IoT-diensten in de toekomst verder uitbreiden. Een van de voornemens is het verbinden van de afzonderlijke machines met de cloud. Hierbij worden metingen opgenomen, geanalyseerd in de cloud en weergegeven op een dashboard. Met behulp van SAP-applicaties kan Kaeser in een vroeg stadium fouten in de compressoren identificeren en onmiddellijk oplossen waarmee stilstand bij de gebruiker wordt voorkomen.

 

bron: T-Systems

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden