Laatste nieuws:

HANNOVER, 3 mei 2017 14:22

Samenwerking Festo en Brainport Industries Campus

In aanwezigheid van minister Henk Kamp van Economische Zaken hebben Festo en Brainport Industries op de Hannover Messe 2017 een samenwerkingsovereenkomst getekend. Partijen zijn overeengekomen om nauw samen te werken aan de nieuw te ontwikkelen Brainport Industries Campus waar de ‘Factory of the Future' gerealiseerd gaat worden.

Van links naar rechts John Blankendaal (Brainport Industries), Henk Kamp (minister van Economische Zaken) en Dennis van Beers (Festo).'
Van links naar rechts John Blankendaal (Brainport Industries), Henk Kamp (minister van Economische Zaken) en Dennis van Beers (Festo).
1/1

Voor de komende vier of vijf jaar voorzien beide partijen sterk push-pull-effect tussen de halfgeleiderindustrie, de Nederlandse high tech industrie en andere industriële segmenten. Customization en systeemarchitectuur zullen overgenomen worden door andere industrieën waarbij energie efficiency, elektrische automatisering en cyber fysieke systemen in toenemende mate worden geïntegreerd in (toekomstige) productielijnen.

Factory of the Future

De weg naar succes is om partners te vinden in het innovatieproces, gedreven door NGO's en industriële organisaties zoals Brainport Industries. Doorslaggevend daarin is het doorgronden en verbinden van smart customization en cyber fysieke systemen om een belangrijke stap in de richting van de ‘Factory of the Future' te zetten. Een sterke combinatie van smart customization en cyber fysieke systemen bieden een groot scala aan mogelijkheden van energetisch efficiënte en intelligente enkelstuks productiemethodes tot nieuwe business modellen.

De ‘Factory of the Future' moet de eerste demonstratie worden van de integratie van de Nederlandse industrie, entrepreneurs, fieldlabs, technisch onderwijs en competentie-ontwikkeling op één locatie. Het resultaat zal niet alleen zijn het praten over smart industry, maar het ‘doen'. Festo is sterk verbonden aan dit -initiatief met drie pijlers:

  • Ontwikkelpartner voor de high tech industrie met een focus op Smart Industry
  • Applicatie en kennisontwikkeling in engineering & prototyping
  • Technische competentie ontwikkeling met Cyber fysieke leeromgevingen voor scholen en bedrijven

bron: Festo

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden