Laatste nieuws:

'S-HERTOGENBOSCH, 1 mei 2017 11:00

TE Connectivity tekent samenwerkingsovereenkomsten

TE Connectivity (TE), specialist in connectiviteit en sensoren, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Fontys, Shapeways en twaalf andere bedrijven. De samenwerking ligt op het gebied van praktijkgericht onderzoek naar additive manufacturing/3D printing en adaptive robots.

TE Connectivity heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Fontys, Shapeways en twaalf andere bedrijven. '
TE Connectivity heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Fontys, Shapeways en twaalf andere bedrijven.
1/1

Om ervoor te zorgen dat de studenten echt aan de slag kunnen met praktijkgericht onderzoek, heeft het Fontys Centre of Expertise onder andere twee laboratoria ingericht: een voor additive manufacturing/3D-printing en een voor adaptive robotics.

Studenten en echte werkgevers

In deze laboratoria werken de studenten met echte werkgevers. Bedrijven onderzoeken in samenwerking met Fontysstudenten en -docenten bijvoorbeeld of bepaalde producten beter met een 3D-printer kunnen worden gefabriceerd dan met traditionele subtractieve productiemethoden. Ook onderzoeken ze de mogelijkheden van een nieuwe generatie robots op de werkvloer of de manier waarop visionsystemen efficiënter kunnen worden ingezet.

Door de samenwerking krijgt TE Connectivity de kans om met studenten en andere bedrijven te werken aan sensoren en connectivity oplossingen voor machines en applicaties in 3D printing en robotica. Deze kunnen vervolgens worden toegepast in het eigen Smarter Factory initiatief van het bedrijf. Omdat werken met de engineers van de toekomst de enige manier is om echt bezig te zijn met de toekomst blijft de Bossche onderneming zich hiervoor inzetten.

bron: TE Connectivity

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden