Laatste nieuws:

DELFT, 27 april 2017 14:11

Exact en Festo richten geautomatiseerde testfabriek in

Festo en Exact tekenden op Hannover Messe een overeenkomst om samen een testomgeving in te gaan richten voor de digitale fabriek van de toekomst. Van deze digitale fabriek zijn er al een paar in gebruik in Duitsland, maar de Cyber Physical Factory (CP Factory) komt nu ook naar Nederland. De demonstratiefabriek wordt ingericht bij Festo in Delft.

In de digitale fabriek wordt het productieproces automatisch aangestuurd: vanaf het ingeven van de verkooporder en productieorder tot de uitvoering van de productie zelf en het verwerken van het eindproduct in het voorraadsysteem. '
In de digitale fabriek wordt het productieproces automatisch aangestuurd: vanaf het ingeven van de verkooporder en productieorder tot de uitvoering van de productie zelf en het verwerken van het eindproduct in het voorraadsysteem.
1/1

In deze productieomgeving wordt gewerkt met een volledig geautomatiseerde en flexibele assemblagelijn. Alles in het productieproces wordt automatisch aangestuurd: vanaf het ingeven van de verkooporder en productieorder tot de uitvoering van de productie zelf en het verwerken van het eindproduct in het voorraadsysteem. Een klant kan bij wijze van spreken om drie uur 's nachts een order ingeven via de webshop, die een uur later van de band komt rollen.

Het gaat om een productieomgeving waarin de volgorde van de assemblage flexibel is. De exploitant kan variëren in de manier waarop de producten worden samengesteld en de volgorde waarin bepaalde productiehandelingen plaatsvinden.

Exact en Festo

Festo en Exact beginnen komende maand met het inrichten van de installatie. Naar verwachting is de digitale fabriek na de zomer gereed voor gebruik. De CP Factory wordt ook beschikbaar gesteld voor het onderwijs; studenten van onder meer TU Delft en De Haagse Hogeschool kunnen in de fabrieksopstelling practica uitvoeren.

et de inrichting van deze fabrieksomgeving willen Festo en Exact een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Smart Industry in Nederland. Bedrijven zijn op dit moment nog op zoek naar mogelijkheden hoe ze nieuwe technologieën als zelfdenkende machines en robots in de productie kunnen toepassen. De initiatiefnemers vinden het belangrijk dat zowel de productieomgeving als de ondersteunende software klaar zijn om dit soort initiatieven te ondersteunen.

RoboHouse

Exact en Festo zijn, samen met de Haagse Hogeschool, TNO, TU Delft en Innovation Quarter, de oprichters van RoboHouse. Het doel van deze samenwerking is het faciliteren van de introductie van robotica bij bedrijven en organisaties.

Het aanbieden van faciliteiten en concepten om prototypen te ontwikkelen, testen, valideren en demonstreren is een belangrijk onderdeel hiervan. De inrichting van de CP Factory in Delft is een direct voortvloeisel uit dit initiatief.

bron: Festo

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden