Laatste nieuws:

HANNOVER, 26 april 2017 10:19

FleXstructures winnaar Robotics Award 2017

FleXstructures uit Kaiserslautern is winnaar geworden van de Robotics Award 2017,de prijs die de Hannover Messe en Konradin uitreiken voor toegepaste robotica-oplossingen. De jury koos daarmee voor een naar vergelijking jonge onderneming, die de prijs won voor een slimme software-oplossing, IPS Robot Optimization.

FleXstructures uit Kaiserslautern is winnaar geworden van de Robotics Award 2017'
FleXstructures uit Kaiserslautern is winnaar geworden van de Robotics Award 2017
1/1

De jury stond dit jaar voor de uitdaging een rangschikking aan te brengen in de vele technologische innovaties, die samen een bijzondere bijdrage aan de door robots ondersteunde oplossingen in de industriële automatisering of mobiele robots en autonome systemen leveren.

Basisvoorwaarde om in aanmerking te komen voor de Award is, dat de betreffende inzending voor het eerst publiekelijke wordt gepresenteerd of een significante doorontwikkeling heeft doorgemaakt. De oplossing moet bovendien minimaal rijp zijn voor de markt of zelfs al in de industriële praktijk zijn beproefd. Vooruitgang in economisch of technologisch opzicht en nut voor industrie en het algemeen zijn verdere criteria die een rol spelen.

Optimalisatie van robotcellen

Met de complexe software-oplossing IPS Robot Optimization toont FleXstructures de mogelijkheden van moderne simulatietechnieken in industriële omgevingen. Primair gaat het daarbij om optimalisering van de robots bij autofabrikanten, die door een flexibel en snel ontwerp van robotcellen een voordeel op de markt kunnen bereiken.

De onderscheiden oplossing test miljoenen mogelijke combinaties van robotpaden, rekening houden met bewegingen van alle componenten zonder botsingen en met op elkaar afgestemde procestijden van de verschillende robots. Ook het slangenpakket van de robots wordt in de simulatie meegenomen, zodat de levensduur daarvan kan worden verlengd.

Overige winnaars

De tweede plaats was voor Mayser met een ultrasoon veiligheidssysteem voor co-robotica applicaties. De oplossing gebruikt een ultrasone sensor voor het beschermen van personen in robotomgevingen. De sensoren hebben een elliptisch geluidsveld met een veilige meetafstand tot maximaal 200 cm en een waarschuwingsveld van 250 cm. Daarmee kan het product bijvoorbeeld op werkplekken met co-robots voor bescherming tegen werkstukken en gereedschappen worden gebruikt. Bovendien is bescherming tegen hoeken of roterende objecten mogelijk.

De top drie werd gecompleteerd door eta|opt et de drukloze vacuümopwekker voor hanteeroplossingen in de robotica. Bij deze oplossing wordt een stang, die is gekoppeld aan een balg, bewogen door een elektromechanische lineaire aandrijving. De balg is via een slang met een in de handel gangbare zuiger voor vacuümtoepassingen verbonden. Door de op- en neerwaartse beweging kan het balgvolume worden vergroot of verkleind. Daarmee kan een vacuüm in de zuiger worden opgewekt.

bron: Hannover Messe

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden