HAARLEM, 21 april 2017 09:00

Motion control-producten voor transportsystemen

RS Components heeft het programma uitgebreid met diverse nieuwe componenten die technici nodig hebben om motion control-oplossingen te ontwerpen, ontwikkelen en implementeren. Een van de toepassingen die profiteert van een eigentijdse motion control-aanpak, is transport binnen productiesystemen.

Het productaanbod van RS Components voor motion control gaat van het toevoegen van slimme mogelijkheden en systeemupgrades tot het omgaan met uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en periodiek onderhoud.

Transportoplossingen bijvoorbeeld vormen een belangrijke schakel in meerdere branches en toepassingen, waaronder productielijnen, verpakkings- en vulmachines en oplossingen voor magazijnen en opslag. Een upgrade van deze systemen kan tastbare voordelen opleveren op het gebied van doorvoer, energieverbruik en levensduur.

Upgrading van systemen

Upgrade-opties omvatten de toevoeging van nieuwe, intelligentere hardware, zoals QUINT4-voedingen van Phoenix Contact. Deze maken gebruik van near-field communication om door de gebruiker gedefinieerde instellingen vanaf een pc of laptop te uploaden. Daarnaast is er een app voor mobiele apparaten en tablets.

Energiebesparing kan worden gerealiseerd door efficiëntere motoren te gebruiken, zoals de IE3 AC-motorreeks van Teco Westinghouse of de inzet van (frequentie)omvormers om de output van de motor slimmer te regelen. De nieuwe Danfoss VLT FC280 kan achteraf worden gemonteerd ter vervanging van de VLT2800.

Voor preventief onderhoud levert RS Components onder meer elektronische trillingssensoren van IFM. Deze kunnen worden gebruikt om motor- en lagertrillingen te bewaken en preventief schade te voorkomen.

Het programma componenten van Festo is uitgebreid met 400 producten, boven op de eerste 1200 producten die vorig jaar al in het assortiment zijn opgenomen. Het aanbod bestaat uit bekende series plus innovatieve producten zoals de elektrische EPCO-cilinders, die voordelen bieden ten opzichte van traditionele pneumatische varianten.

bron: RS Components

Foto's:

Motion control-producten voor transportsystemen

Upgrading van intern transportsystemen kan voordelen opleveren op het gebied van doorvoer, energieverbruik en levensduur.

© Aandrijvenenbesturen.nl