Laatste nieuws:

BRUSSEL, 13 april 2017 12:58

Samenwerking GE en Noble in Digital Rig oplossing (video)

GE en Noble Corporation hebben een partnerschap aangekondigd omtrent de toepassing van de Digital Rig1 oplossing. Deze oplossing zal gebruik maken van een data-gestuurde werkefficiëntie, waarbij gegevensanalyse wordt ingezet om de operationele kosten van de boorinstallaties van Noble met 20% te verminderen.

De samenwerking met GE zal Noble Corporation naar verwachting een daling van 20% in onderhoudskosten opleveren.'
De samenwerking met GE zal Noble Corporation naar verwachting een daling van 20% in onderhoudskosten opleveren.
1/1
Binnen de overeenkomst zal GE in eerste instantie haar nieuwste Asset Performance Management (APM) systeem voor de zeevaart inzetten. Dit systeem wordt aangedreven door het Cloud platform Predix2 en wordt ingezet op vier boorinstallaties van Noble. Daaruit zullen datagestuurde operatiedata worden gegenereerd.

Deze moeten leiden tot verbeterde efficiëntie van het boorproces. De analyse van data zorgt voor de mogelijkheid om afwijkingen aan apparatuur en afwijkingen in het boorproces te voorspellen. Op deze manier wordt het werk minder vaak verstoord en zijn de prestaties constanter.

Digital Rig vormt de overgang naar voorspellend onderhoud. Zo kan op langere termijn een duurzame besparing in de operationele kosten voor de hele vloot worden bereikt. Ook moet het informatiesysteem leiden tot vermindering van de servicekosten van derden.

Verschuivende dynamiek

De marktdynamiek verschuift en de offshore-industrie staat daardoor voor veranderingen. Boorondernemingen moeten hun concurrentievermogen dus verbeteren. Volgens Noble heeft de verschuiving naar een besluitvorming op basis van data een aanzienlijke invloed op de efficiëntie van de boorwerkzaamheden. Het is voor deze industrie belangrijk om de digitale revolutie met open armen te verwelkomen om efficiënt en flexibel te kunnen blijven werken.

Voor de vloot van Noble combineert GE's maritieme APM-oplossing ‘digital twin' datamodellen en geavanceerde analytische gegevens voor het waarnemen van gedrag dat buiten de norm valt - vaak een teken van mogelijke fouten of prestatiedaling - van bepaalde onderdelen op de boorinstallaties. De APM-oplossing kan dit soms al weken van tevoren ontdekken. Een waarschuwing in een vroeg stadium stelt medewerkers vervolgens in staat deze kwestie aan te pakken voordat het een probleem wordt.

Naar voorspellend onderhoud

Naarmate het systeem slimmer wordt, kan het voorspellende vermogen voor onderdelen op de boorinstallatie er voor zorgen dat de overstap van gepland onderhoud naar voorspellend onderhoud gemaakt kan worden. Het onderhoud, aangestuurd door moderne software-analyses, zal dan uitsluitend worden uitgevoerd als wordt aangetoond dat het onderhoud daadwerkelijk nodig is.

Daardoor kan onnodig onderhoud worden voorkomen. Bovendien worden de risico's op problemen die door onderhoud kunnen ontstaan, verminderd en kunnen ongeplande stopzettingen van werkzaamheden beperkt worden. Op deze manier worden aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd: de samenwerking zal naar verwachting een daling van 20% in onderhoudskosten opleveren.

Daarnaast levert de mogelijkheid om daadwerkelijke gegevens over booronderdelen te verstrekken aan experts over de hele wereld ongekende inzichten over de status van de onderdelen. Zo kunnen experts op afstand problemen vaststellen en vanaf een centrale locatie advies geven over volgende stappen.

bron: GE

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden