Laatste nieuws:

DEVENTER, 13 april 2017 12:30

Van voedselveilig ontwerpen tot normenmanagement

Het Evoluon te Eindhoven staat op dinsdag 9 mei 2017 in het teken van de achtste editie van het Safety Event. Het programma bestaat uit plenaire en parallelsessies, een machineveiligheidsmarkt en verschillende sessies die bezoekers de mogelijkheid geven een antwoord te krijgen op hun specifieke vragen.

De Safety Doctors mogen zich altijd in een grote belangstelling verheugen.'
De Safety Doctors mogen zich altijd in een grote belangstelling verheugen.
1/1

Na de opening door dagvoorzitter Paul Hoogerkamp volgt een aantal plenaire lezingen, gevolgd door een paneldiscussie. Vervolgens is het tijd om de inwendige mens te versterken op de machineveiligheidsmarkt.

Zowel de pauze tijdens het ochtendprogramma als de lunch wordt afgesloten met de altijd drukbezochte ‘Safety Doctor'-sessies. Bezoekers kunnen vooraf hun specifieke vraagstukken aan de programma-organisate voorleggen en deze worden aan verschillende tafels door diverse experts uit de sponsorgelederen beantwoordt. Het staat elke bezoeker vrij om bij deze sessies aan te sluiten.

Learnshops

Na de lunch en de laatste ‘Safety Doctor' sessie start het middagprogramma dat is opgebouwd uit twee series van drie parallelle ‘learnshops' onderbroken door wederom een korte pauze. De eerste serie beslaat de volgende onderwerpen:

  • Normenmanagement, belangrijk voor uw organisatie! door Paul Hoogerkamp van Mecid/NEN.
  • Wat is gewijzigd ten aanzien van de eisen rondom permanente toegangsmiddelen tot machines (nieuwe EN-ISO 14122 reeks) en de normen voor vaste en beweegbare afschermingen door John Moulen van Fusacon.
  • Wat houdt een EG-Typegoedkeuring door een Notified Body nu precies in? door Juergen van Schaik van Dekra Certification.

In de tweede serie van de middag kan de bezoeker kiezen uit:

  • Voedselveilig ontwerpen van machines. Hoe pak je dit als ontwerper aan? door Wouter Burggraaf van Burggraaf & Partners
  • Eisen aan de noodstop van een samenstel van machines? door Harry Krosse van D&F.
  • CE-Markeringsproces van een 'gevaarlijke' Bijlage IV machine door Martijn Drost van Pilz Nederland.

De laatste sessieserie wordt afgesloten om 17.15 uur. Hierna is er nog ruimschoots tijd om met een hapje en drankje het bestaande netwerk uit te breiden of de discussie met sponsoren en anderen aan te gaan.

De toegangsprijs bedraagt 150 euro; abonnees op Aandrijven en Besturen - of Constructeur - betalen 110 euro. Sponsoren van het evenement zijn dit jaar ABB, D&F, Dekra, Elobau, Euchner, Festo, Fusacon, Groneman, ifm, Inspectie SZW, Inrato, Leuze, Pilz, Omron, Phoenix Contact, Schmersal, Sick, Teleradio, TCPM, Turck en Weidmüller.

 

bron: MybusinessMedia

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden