Laatste nieuws:

DELFT, 13 april 2017 11:40

Eerste windturbinesimulator in Nederland

ROC Da Vinci College en Festo hebben de handtekeningen gezet voor een bijzondere samenwerking. Met de aanschaf van de Nacelle van Festo wordt het ROC Da Vinci College de eerste eigenaar in Nederland van een lesopstelling voor windturbinesimulaties. Binnenkort kunnen docenten én studenten aan de slag met de simulator die geplaatst wordt in De Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.

De opstelling biedt een efficiënte manier om technici te trainen in het onderhoud van windmolens.'
De opstelling biedt een efficiënte manier om technici te trainen in het onderhoud van windmolens.
1/1

De Nacelle is speciaal ontwikkeld voor de groeiende markt van windenergie. Festo bouwde in 166 x 212 cm de volledige gondel van een windmolen na in een educatieve omgeving.

De opstelling biedt een efficiënte manier om technici te trainen in het onderhoud van windmolens. In de Nacelle is namelijk een complete windmoleninstallatie nagebouwd, inclusief alle meet- en besturingselementen.

De ‘windenergie' wordt opgewekt door een regelbare elektromotor waarmee verschillende weersomstandigheden kunnen worden gesimuleerd. Festo levert de Nacelle samen met een educatiepakket met onder meer een lesprogramma voor docenten.

Leerproces

Voor de sector Techniek en Media van het Da Vinci College sluit de innovatie goed aan op de onderwijsvisie van het college. De huidige en nieuwe studenten werken graag met dit soort machines en simulatoren, die hen nieuwsgierig maken en hen prikkelen tot leren. Het grote voordeel van een simulator is natuurlijk dat fouten maken mag.

ok kan het college het leersysteem gebruiken voor meer dan uitsluitend het opleiden van studenten tot technici in windenergie. Het ROC gaat de simulator ook inzetten andere opleidingen en modules, waaronder bedrijfstrainingen in het kader van een Leven Lang Leren.

Festo wil met de Nacelle inspelen op de toekomst en investeert daarom in applicaties voor de duurzame industrie. Het bedrijf maakt altijd de verbinding en vertaling van industriële ontwikkelingen naar het onderwijs en investeert daar graag in. Daarbij wordt ook gekeken naar de vraag van docenten.

bron: Festo

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden