Laatste nieuws:

DEVENTER, 13 april 2017 09:47

Machineveiligheid centraal op Safety Event

Op dinsdag 9 mei 2017 vindt in het Evoluon in Eindhoven de achtste editie van het Safety Event plaats. Behalve plenaire en parallelsessies en een machineveiligheidsmarkt staan ook weer verschillende sessies van de Safety Doctors op het programma. De dag weer onder leiding van Paul Hoogerkamp.

Tijdens het 8e Safety Event wordt onder meer ingegaan op de juridische aspecten van machineveiligheid.'
Tijdens het 8e Safety Event wordt onder meer ingegaan op de juridische aspecten van machineveiligheid.
1/1
Na de opening door dagvoorzitter Paul Hoogerkamp passeren in de ochtend eerst plenair de volgende onderwerpen de revue:
  • Nieuwe ontwikkelingen rondom PL en SIL. Huidige geharmoniseerde versies, achtergrond en veranderingen, door Patrick Gehlen, Voorzitter IEC/TC44; Standardisation Manager, Siemens Duitsland.
  • Veiligheidsaspecten rond de nieuwe Zeesluis IJmuiden, door Pieter van Lierop, Ingenieursbureau Iv-Infra.
  • ndustrie 4.0 en de gevolgen voor machineveiligheid, door Martijn Drost, Manager Consultancy, Pilz Nederland.
  • Machine(on)veiligheid en CE-markering strafrechtelijk bezien, door Ingeborg Koopmans, Officier van Justitie, Functioneel Parket Den Bosch.

Paneldiscussie

De ochtendsessies worden afgesloten met de plenaire paneldiscussie ‘Leidt een substantiële wijziging van een machine tot een nieuwe CE-markering?!' De gids voor de huidige Machinerichtlijn 2006/42/EG benoemt een aantal voorbeelden van ‘substantiële wijzigingen' die dienen te leiden tot een nieuwe CE-markering. Henk de Witte, coördinerend specialist Markttoezicht bij het Expertisecentrum van Inspectie SZW, start met het benoemen van aantal voorbeelden van twijfel.

In de paneldiscussie wordt de visie van verschillende partijen over het voetlicht gebracht en zal de Inspectie vervolgens zijn standpunt geven. Het panel bestaat behalve uit Henk de Witte uit een nog nader bekend te maken eindgebruiker, Ingeborg Koopmans, Paul Hoogerkamp, Martijn Drost en Peter Mesie (Adviesbureau D&F). Gespreksleider is Nick de With (Fusacon).

De toegangsprijs bedraagt 150 euro; abonnees op Aandrijven en Besturen - of De Constructeur - betalen 110 euro. 

bron: MybusinessMedia

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden