HAYWARD, CALIFORNIë, 10 april 2017 10:59

Amerikaanse en Japanse reuzenrobots gaan op de vuist (video)

In 2015 bouwde een team van Amerikaanse ingenieurs de MegaBots Mk. II, een 4.5 m hoog en 5400 kg zwaar mechanisme, gewapend met een paintball-kanon. Het apparaat is ronduit indrukwekkend, maar de vraag was: waarom?

Het antwoord kwam in de vorm van een uitdaging tot een gevecht tot de door er op volgt, gericht aan Suidobashi Heavy Industries. Dit Japanse bedrijf heeft zijn eigen 4 m hoge mechanisme gebouwd, Kuratas genaamd. Deze robot is voorzien van een gebruikersinterface met aanraakscherm, een interface op basis van Kinect en twee BB Gatling guns.

Eén succesvolle Kickstarter campagne en $ 500.000 later - nodig om de Mk. II gevechtsklaar te krijgen - zal het gevecht dat een eind zal maken aan alle robotgevechten (met een verwijzing naar de Engelse serie Robot Wars in de jagen negentig) eindelijk plaatsvinden, zij het een jaar later dan oorspronkelijk gepland.

Strijd der giganten

In augustus zal de vernieuwde MegaBots Mk. II op een nog niet bekend gemaakte locatie de strijd aangaan met Kuratas. De vertraging van het oorspronkelijke duel waren volgens MegaBots te wijten aan problemen met de locatie. Vandaar dat die nu nog geheim wordt gehouden. De strijd zal te zijner tijd wel te volgen zijn op het YouTube kanaal van MegaBots.

De ingenieurs hebben de bouw van de Mk. III op hun YouTube kanal vastgelegd. Hoewel de gerede robot pas ergens in mei ergens in San Fransisco zal worden getoond, belooft het een angstaanjagend apparaat te worden. De Mk. III is 4.80 m hoog, 10.000 kg zwaar en zal een heel arsenaal aan wapentuig meetorsen, inclusief een over-sized kettingzaag en een cirkelzaag.

Onderstaande video toont het frame van de Mk. III die op zijn gemak een middenklasser auto optilt en rondzwaait, in wat een angstwekkende eerste blik op onze apocalyptische toekomst lijkt te zijn. 

 

bron: MegaBots

Foto's:

Amerikaanse en Japanse reuzenrobots gaan op de vuist (video)

De MegaBots II slingert op zijn gemak een middenklasser in het rond.

Amerikaanse en Japanse reuzenrobots gaan op de vuist (video)

De uitgedaagde robot Kuratas is ontwikkeld door een groep die zich Suidobashi Heavy Industries noemt.

© Aandrijvenenbesturen.nl