Laatste nieuws:

ZüRICH, 6 april 2017 08:52

ABB neemt B&R over

ABB heeft de acquisitie van B&R aangekondigd. Bernecker & Rainer is leverancier van op product- en software-gebaseerde open architectuur oplossingen voor machine- en fabrieksautomatisering. Het in 1979 opgerichte bedrijf heeft zijn hoofdkwartier in Eggelsberg (Oostenrijk) en telt meer dan 3000 medewerkers, waarvan 1000 R&D en application engineers. In Nederland heeft B&R een vestiging in Breda.

ABB heeft B&R overgenomen en vormt na voltooien van de transactie het breedste programma voor de industriële automatisering.'
ABB heeft B&R overgenomen en vormt na voltooien van de transactie het breedste programma voor de industriële automatisering.
1/1

B&R is actief in zeventig landen en behaalde in het boekjaar 2015/2016 een omzet van 600 miljoen dollar. De combinatie van ABB en B&R resulteert in een ongekend breed aanbod voor de industriële automatisering. B&R brengt producten, software en oplossingen voor machine- en fabrieksautomatisering in, terwijl ABB wereldwijd sterk is in robotica, procesautomatisering, digitalisering en elektrificatie.

Aanvullende programma's

Door de overname breidt ABB zijn positie in de industriële automatisering verder uit en kan het optimaal bijdragen aan en profiteren van de vierde industriële revolutie. Eggelsberg zal ABB's wereldwijde centrum voor machine- en fabrieksautomatisering worden

Na het voltooien van de transactie zal B&R onderdeel worden van ABB's Industrial Automation division als een nieuwe wereldwijde business unit Machine & Factory Automation onder leiding van Hans Wimmer, de huidige directeur van Bernecker & Rainer. Beide partijen zien management en medewerkers als de sleutel voor verdere groei en integratie van beide programma's met de overige ABB-afdelingen. ABB's huidige PLC- en servo-activiteiten zullen in de nieuwe business unit worden ondergebracht.

Er worden geen mededelingen gedaan over de verkoopprijs. ABB zal de acquisitie uit de kas betalen. Naar verwachting zal de transactie na goedkeuring door de diverse autoriteiten in de zomer van 2017 worden afgerond.

bron: ABB

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden