Laatste nieuws:

HILLEGOM, 4 april 2017 19:00

Decentrale aandrijving voor intralogistiek

Nord Drivesystems heeft een nieuwe lijn gebruiksvriendelijke en weinig onderhoud vergende elektronische aandrijvingen voor intralogistieke systemen ontwikkeld. Dankzij de connectoren en de flexibele schakel- en interfaceconfiguraties zijn de nieuwe, compacte decentrale aandrijfsystemen eenvoudig te installeren, bedienen en onderhouden.

Nord configureert volledige aandrijfsystemen, een combinatie van de decentrale aandrijfsystemen met de efficiënte motorreductoren.'
Nord configureert volledige aandrijfsystemen, een combinatie van de decentrale aandrijfsystemen met de efficiënte motorreductoren.
1/1

Deze nieuwe frequentie-omvormers en motorstarters voor decentrale installaties zijn eenvoudig te implementeren en te bedienen. Gecodeerde plug-in aansluitingen zorgen voor comfortabel gebruik gedurende de volledige levensduur van het systeem: vanaf de installatie, tijdens het onderhoud en tot de uiteindelijke vervanging.

Bediening en onderhoud

In veel scenario´s moeten operators en onderhoudstechnici directe toegang tot individuele stations of aandrijvingen hebben om snel kleine problemen op te lossen. Dat zou anders kunnen leiden tot het stilvallen van een complete lijn. Soms zijn dan honderden transportbandaandrijvingen.

Nord heeft daarom de nieuwe lijn Nordac Link aandrijfelektronica voorzien van handige en tijdbesparende bedienings- en onderhoudsfuncties. Belangrijkste kenmerken van de nieuwe aandrijvingen zijn de gecodeerde plug-in aansluitingen voor voedings- en communicatielijnen, evenals diverse sensoren, actuatoren en encoders. Dit garandeert correcte, snelle en veilige verbindingen.

Frequentieregelaars

De AC vectoraandrijvingen hebben een overbelastingscapaciteit van 150% gedurende één minuut en tot 200% gedurende een piekperiode. Ze ondersteunen directe aansluiting van incrementele en absolute encoders. Meerdere aandrijvingen in master / slave-bedrijf kunnen hun snelheid of positie synchroniseren. Extra optionele functies zijn onder meer de STO (Safe Torque Off) en SS1 (Safe Stop 1) veiligheidsfuncties volgens EN 61800-5-2.

De aandrijvingen ondersteunen communicatie via Profibus, CANopen, DeviceNet, AS-Interface, ProfiNet, Powerlink, EtherCAT en EtherNet / IP. De frequentieomvormers en motorstarters in het vermogensbereik van 0,55 kW tot 3 kW zijn al beschikbaar. Later in 2017 worden ook omvormers voor motoren tot 7,5 kW nominaal vermogen aan het gamma toegevoegd.  

bron: Nord Drivesystems

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden