Laatste nieuws:

ARNHEM, 4 april 2017 07:30

Dekra neemt Veiki-VNL over

Dekra neemt Electric Large Laboratories VEIKI-VNL Kft. in Boedapest over. Het internationaal opererende test- en keuringsinstituut breidt daarmee zijn dienstenportfolio voor testen en certificeringen voor de energiemarkt sterk uit. VEIKI-VNL heeft zich gespecialiseerd in het testen en certificeren van elektrische componenten en apparatuur.

Een van de laboratoria van VEIKI-VNL. Het testinstituut in Boedapest is overgenomen door Dekra.'
Een van de laboratoria van VEIKI-VNL. Het testinstituut in Boedapest is overgenomen door Dekra.
1/1

VEIKI-VNL heeft zo'n zestig medewerkers en is lid van de Short-Circuit Testing Liaison (STL), de internationaal erkende paraplu-organisatie voor kortsluitlaboratoria. Het bedrijf biedt in zijn laboratoria in Boedapest een breed pakket aan diensten aan, waaronder kortsluit-, hoogspannings-, temperatuur-, mechanische en verouderingstesten.

VEIKI-VNL bedient zowel internationale fabrikanten van elektrische componenten en apparatuur als energiebedrijven en -leveranciers in meer dan veertig landen wereldwijd.

Aanvullende activiteiten

Dekra en VEIKI-VNL vullen elkaars serviceportfolio's goed aan. Voor de Hongaren biedt de overname mogelijkheden om de huidige werkzaamheden verder uit te breiden met behulp van Dekra's wereldwijde netwerk aan kantoren en laboratoria.

ehalve Product Testing & Certification zal de expertise en kennis van VEIKI-VNL verschillende andere onderdelen van Dekra ondersteunen, zoals Material Testing & Inspection en Business Assurance. Over de afgelopen jaren heeft het bedrijf zich al sterk gepositioneerd in de energiemarkt en de markt voor hernieuwbare energie.

Voor Dekra past de acquisitie van VEIKI-VNL binnen de strategie om de expertise in de industriële energiesector te vergroten. Aldus waarborgt het bedrijf de veiligheid en naleving van de normen voor fabrikanten van elektrische componenten en apparatuur, energiebedrijven en -leveranciers en netwerkbeheerders.

De vraag naar dit soort diensten neemt nog altijd toe door technologische ontwikkelingen, zoals duurzame gedistribueerde energieopwekking, smart en micro grids, energieopslag en oplaadinfrastructuur.

bron: Dekra

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden