Laatste nieuws:

KISSING (D), 30 maart 2017 13:16

Schroefspindels automatiseren warmtebehandelingsproces

Krei-Ma in Ahlen (D) is fabrikant van transporsystemen voor het laden en ontladen van warmtebehandelingsovens. Een mechanisch gesynchroniseerd multi-liftsysteem op basis van Pfaff-Silberblau SHE 20.1 wormwielspindels verhoogt de mate van automatisering en de productiviteit. De halffabrikaten hoeven niet meer op een tijdrovende, moeilijke of handmatige wijze in en uit de ovens te worden geplaatst.

Schema van de aandrijving van het transportsysteem.'
Schema van de aandrijving van het transportsysteem.
Rechts
1/2

Met het transportsysteem van Krei-Ma worden stalen buizen met een kettingtransporteur opgetild en horizontaal naar de bovenste positie van de rollenbaan getransporteerd, voordat ze weer omlaag worden gebracht. De rollenbaan transport de buizen in lengterichting naar de warmtebehandelingsoven voor harden en ontlaten.

Na het gloeiproces brengt het systeem de buizen over naar het verticale bewegingsmechanisme van het koelbassin. Het afgekoelde halffabrikaat wordt uiteindelijk afgevoerd met behulp van een kettingtransporteur, waarvan de hoogte ook wordt aangepast met behulp van Pfaff-Silberblau wormwielspindels.

De machines en systemen van deze fabrikant worden wereldwijd toegepast in de metaal- en zware industrie, bijvoorbeeld in staalwalserijen, aluminium- en non-ferro verwerkers, gieterijen en de automobielindustrie.

Aandrijving met schroefspindels

Het transportsysteem van Krei-Ma telt vier spindelsystemen: twee voor het laden en twee voor het lossen. Per systeem worden vier SHE 20.1 wormwielspindels gebruikt. De multiliftsystemen zijn voorzien van mechanische synchronisatie; ze bevatten vier schroefspindels die via haakse tandwielkasten en flexibele assen door één motor worden aangedreven. De complete aandrijving is ontworpen door technici van Columbus McKinnon overeenkomstig de eisen van Krei-Ma.

oor dit systeem betrok de fabrikant van speciale machines behalve het ontwerp alle aandrijfcomponenten uit één hand, vanaf de koppeling en tandwielkast tot en met de motor. Met de SHE-serie met geïntegreerde kogelomloopspindel wordt het beste rendement behaald, met minimale axiale terugslag en hoge nauwkeurigheid op een totale slag van 150 mm. De belasting in het transportsysteem loopt op tot 15 ton (150 kN), en de vier SHE 20.1 wormwielspindels met een maximale capaciteit van 200 kN kunnen dat gemakkelijk aan.

Robuuste serie voor zware lasten

De SHE schroefspindels bestrijken een belastingrange van 0,5 ton tot 200 ton. De overbrneingen kenmerken zich door hun geharde en geslepen wormoverbrenging en een tandwielkast met twee te kiezen overbrengingsverhoudingen. Ze worden gebruikt wanneer zware lasten met intermetterend en matige tilsnelheden nauwkeurig moeten worden gepositioneerd en opgetild, zoals bij de Krei-Ma transportsystemen voor het warmtebehandelingsproces het geval is.

Pfaff-Silberblau wordt in Nederland vertegenwoordigd door Elsto Drives & Controls .

bron: Columbus McKinnon Engineered Products

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden