Laatste nieuws:

DüSSELDORF (D), 30 maart 2017 11:58

Wat betekent elektrisch rijden voor transmissiesystemen?

De toenemende elektrificatie en automatisering van voertuigen en de vermindering van CO2-emissies hebben gevolgen voor de ontwikkeling van aandrijftreinen en transmissies in de automotive-industrie. Tot nu toe lijkt een toenemende diversificatie op het gebied van aandrijftrein-technologie het antwoord, maar hoe zullen die megatrends de ontwikkeling op de middellange termijn beïnvloeden? Dit zijn slechts enkele vragen die ter sprake komen op het internationale VDI-Congres ‘Drivetrain for Vehicles' op 5 en 6 juli in Bonn.

Het internationale VDI-congres ‘Drivetrain for Vehicles' zal op 5 en 6 juli voor het eerst plaatsvinden in Bonn.'
Het internationale VDI-congres ‘Drivetrain for Vehicles' zal op 5 en 6 juli voor het eerst plaatsvinden in Bonn.
1/1

Het congres zal de focus richten op innovaties en noviteiten op het gebied van transmissie-ontwikkeling, op elektrificatie van de aandrijftrein en op de uitdagingen die inherent zijn aan het ontwerp van conventionele transmissies.

Gevolgen van elektrificatie

De elektrificatie van de aandrijftrein is een van de megatrends in de ontwikkeling van transmissies. Deze technische vooruitgang heeft invloed op de gehele automotive-industrie en iedereen vanaf de fabrikanten, toeleveranciers en subcontractors tot en met de chauffeurs zelf krijgt er mee te maken.

De overgang naar elektrische aandrijving brengt een aantal uitdagingen in het aanpassen van transmissieconcepten en -elementen en het ontwerp van IT-security in aandrijfsystemen in voertuigen met zich mee. Bovendien opent het aanpassen van de aandrijftrein door verschillende geëlektrificeerde componenten verschillende nieuwe mogelijkheden om het gehele voertuig te ontwerpen.

De voorspelde invloed van de nieuwe elektrische en hybride voertuigen op de markt in termen van geschiktheid voor massaproductie zal voldoende stof voor discussie geven. Hier wordt de focus gericht op de eisen waaraan geëlektrificeerde aandrijfsystemen moeten voldoen en hoe ze fabrikanten en toeleveranciers inspireren in engineering en mechatronica om innovatieve ontwikkelingen tot nieuwe hoogten te stimuleren.

Programma

Dit jaar zal de internationale samenkomst van transmissiedeskundigen voor het eerst plaatsvinden in het World Conference Center in Bonn. Er zijn meer dan tachtig lezingen van lezingen van sprekers uit meerdere landen en er worden meer dan 1500 deelnemers verwacht.

Tot de sprekers behoren hooggeplaatste vertegenwoordigers van onder meer Opel, Daimler, ZF Friedrichshafen, Vector Consulting Services en de Technische Universität München-Garching. De begeleidende expositie in de loop der jaren uitgegroeid tot een belangrijke ontmoetingsplek.

Tijdens het congres is er ook een vakbeurs die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een belangrijk ontmoetingspunt. Meer dan honderd organisaties van over de hele wereld zullen hun oplossingen tonen die alle aspecten van automotive-transmissies en hun componenten omvatten.

Tegelijkertijd zal het congres ‘Control Solutions for Transmissions' worden gehouden waar potentiële verbeteringen in de transmissieregelingen zullen worden behandeld, variërend van nieuwe actuator- en sensorsystemen tot software-ontwikkelingen. Op hetzelfde tijdstip wordt ook het congres ‘Transmissions in Commercial Vehicles' georganiseerd. Hier zal de focus liggen op innovaties en trends in de logistieke sector en de huidige ontwikkelingen in conventioneel en elektrisch aangedreven systemen. Ook worden de hiermee gepaard gaande uitdagingen in het productieproces besproken.

Voor meer informatie en registratie kunt u terecht op de site van het congres of van het VDI-Wissensforum.

 

bron: VDI Wissensforum GmbH

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden