Laatste nieuws:

HEFFEN (B), 30 maart 2017 08:00

KISS days voor onderwijs en industrie

SafetyPlaza is een samenwerkingsverband tussen zeven partners uit Nederland, België en Duitsland. Het doel is, bedrijfsgerichte informatie te bieden rond risico-inventarisatie en totaaloplossingen in beveiliging van mens en machine. Momenteel zijn de partners bezig met 'De Ronde van Vlaanderen' op hun vakgebied.

Sfeerimpressie van de eerste etappen van de SafetyPlaza KISS days in de PXL Tech Hasselt campus Diepenbeek.'
Sfeerimpressie van de eerste etappen van de SafetyPlaza KISS days in de PXL Tech Hasselt campus Diepenbeek.
Rechts
1/3

De SafetyPlaza KISS (Keep It Simple & Safe) tour 2017 gaat langs vier Vlaamse hogescholen en is gestart op 16 maart bij PXL Tech Hasselt campus Diepenbeek. SafetyPlaza kon met het KISS event rekenen op de belangstelling van een ruim publiek van zo'n 160 deelnemers. Het ging om studenten Elektromechanica van de campus Diepenbeek en laatstejaars van de middelbare scholen uit de omgeving.

Veel belangstelling

Gezien het grote aantal inschrijvingen stonden er twee sessies van telkens drie voordrachten op het programma; een ochtendsessie die voor een tweede groep studenten werd herhaald in de namiddag. Niet alleen de lezingen over cobots, SIL, PL en Sistema en de lezing over veiligheidscultuur en -gedrag genoten bijval. Ook de SafetyPlaza minibeurs met enkele 'state of the art' demo-opstellingen werd viel in de smaak en werd druk bezocht.

De tweede etappe zal plaats vinden op woensdag 4 en donderdag 5 mei in Aalst bij de Odisee Hogeschool - campus Dirk Martens. Donderdag 5 mei is voorbehouden aan de studenten van Odisee en hun gasten. Op woensdag 4 mei kunnen overigens alle geïnteresseerden gratis deelnemen. De lezingen van deze 'industriedag' behandelen cobots, gebruiksmodi veiligheids-PLC's en bedieningsnormen en tenslotte 'Een arbeidsongeval, wat nu?'

Meer informatie

Meer informatie over het programma en een link voor registratie vindt u op de website van SafetyPlaza.Partners in SafetyPlaza zijn ASO Safety Solutions (D), Axelent (B), Beckhoff Automation (B), D&F Consulting (NL), Euchner (NL), Leuze Electronic (B) en RDL Engineering (B).

bron: SafetyPlaza

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden