Laatste nieuws:

OLDENZAAL, 27 maart 2017 08:00

Parker Hannifin doet twee strategische overnames

Parker Hannifin heeft onlangs weer twee overnames gedaan. Het concern, dat onlangs het eeuwfeest vierde, nam twee bedrijven in de Verenigde Staten over, Helac en Clarcor, die zijn gespecialiseerd in respectievelijk draaicilinders en filtratie.

Parker Hannifin heeft onder meer Helac Corporation overnomen, producent van draaicilinders en aanbouwgereedschappen.'
Parker Hannifin heeft onder meer Helac Corporation overnomen, producent van draaicilinders en aanbouwgereedschappen.
1/1

Het meest recent is Helac Corporation overgenomen, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van schroefvormige draaicilinders die bekend staan om hun grote koppels, compacte afmetingen, hoge draagvermogen en robuuste en betrouwbare prestaties. Daarnaast produceert Helac een lijn met aanbouwgereedschappen voor toepassing in de material handling en bouwmachine markt.

Strategisch en complementair

Helac is voor Parker een strategische aanvulling op het hydrauliek portfolio. Hierdoor kan het concern binnen verschillende markten oplossingen bieden aan zijn.

Parker verwacht door de overname zijn positie in belangrijke groeimarkten te versterken en het bereik van Helac producten door middel van zijn wereldwijde verkoopkanalen, uit te breiden. Helac heeft een jaaromzet van ongeveer $ 75 miljoen en 300 medewerkers.

Helac van zijn kant zocht een partner die zijn toewijding voor innovatie deelt en hoogwaardige producten en diensten wil leveren. Parker Hannifin heeft die kwaliteiten en een gedecentraliseerd operationeel model waarin de Helac medewerkers kunnen groeien.

Nog breder programma filtratie

Eerder dit jaar voltooide Parker Hannifin de acquisitie van Clarcor, producent van filtratieproducten. Ook hier betreft het een strategische overname, waarbij de combineerde productlijnen zorgen voor een uitgebreid portfolio van filtratieproducten en -technologieën.

Met de overname van Clarcor beschikt het concern over extra eigen media, industriële en procesfiltratieproducten en -technologieën en een breed programma vervangingsfilters. De overname voegt ook meer dan een dozijn Clarcor-merken toe, waarvan Purolator waarschijnlijk de bekendste is.

bron: Parker Hannifin

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden