Laatste nieuws:

AMSTERDAM, 21 maart 2017 10:58

SMC opent Technology Center in Eindhoven

SMC Pneumatics heeft op bedrijventerrein De Hurk in Eindhoven een multifunctioneel technologiecentrum in gebruik genomen. De diensten van het SMC Technology Center zijn vooral gericht op de high-tech klantenkring in Zuid-Nederland.

SMC Pneumatics heeft op bedrijventerrein De Hurk in Eindhoven een multifunctioneel technologiecentrum in gebruik genomen.'
SMC Pneumatics heeft op bedrijventerrein De Hurk in Eindhoven een multifunctioneel technologiecentrum in gebruik genomen.
1/1

Het technologiecentrum verzorgt voor klanten het onderhoud aan de SMC thermo chillers (apparatuur voor temperatuurregeling). Daarnaast is er een assemblage-afdeling voor klantspecifieke (elektro)pneumatische subassemblies waarvoor ook een clean room beschikbaar is.

Verder kunnen klanten producten testen voor hun eigen applicaties. Er wordt ook een trainingsruimte ingericht voor producttrainingen en de workshops en cursussen van SMC Trainingen. Op dezelfde locatie bevindt zich sinds eind 2015 ook een magazijn met klantspecifieke voorraad voor de Nederlandse klanten van SMC.

Aansluiting bij Brainport

Het technologiecentrum sluit aan op een trend om industriële dienstverlening dichtbij de klant te concentreren, zoals SMC ook al vele jaren een omvangrijk netwerk van sales engineers heeft voor intensief klantcontact. Het is geen productiebedrijf.

Gaat het bijvoorbeeld om de bouw van prototypes, dan is de klant vrij in de keuze waar dit moet plaatsvinden. Het nieuwe centrum biedt toegepaste SMC-technologie. Die specifieke know-how kan de klant in bepaalde situaties doen besluiten om constructies bij ons onder te brengen.

Sinds januari is het bedrijf lid van het regionale netwerk Brainport Industries. Het technologiecentrum maakt het mogelijk om studenten uit de regio afstudeer- of stageplekken te bieden. Engineers uit de omgeving kunnen met de industriële technologie van het merk inspiratie opdoen voor praktische toepassingen. Met én voor klanten test SMC nieuwe applicaties en draagt bij aan hun vooruitgang. Samenwerking gericht op co-creatie is het uitgangspunt.

bron: SMC Pneumatics

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden