Laatste nieuws:

EDE, 21 maart 2017 09:00

2016 succesvol jaar voor technische sector

Technisch Nederland kan tevreden terugkijken op de behaalde omzet van 2016. Een meerderheid van de bedrijven (53%) heeft een omzetstijging gerealiseerd, tegen 45% in 2015. Deze cijfers zijn gepubliceerd in de tweede editie van de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd onder 1.164 respondenten uit de technische branche.

De slagkracht van de economie is gebaat bij een structurele en gemeenschappelijke aanpak van werven en inzetten van technisch talent. '
De slagkracht van de economie is gebaat bij een structurele en gemeenschappelijke aanpak van werven en inzetten van technisch talent.
1/1

Na een positief 2016 zijn de verwachtingen voor 2017 ook goed: 56% van de bedrijven verwacht dit jaar een omzetgroei. De meest genoemde maatregel is het optimaliseren van werkprocessen (27%), daarna volgt het opleiden van medewerkers met 21 procent. Het innoveren van producten of diensten sluit de top drie af (12%).

Belangrijkste marktontwikkelingen

Behalve financiële cijfers worden in de TechBarometer ook de belangrijkste marktontwikkelingen benoemd. Allround inzetbaarheid wordt samen met het bijbrengen van technische kennis en kunde als belangrijkste ontwikkeling genoemd, beide 20%. De sector geeft hiermee aan dat het bijscholen van technici en de inzet van vakbekwaam, multi-inzetbaar personeel zwaarwegende onderwerpen zijn.

oed nieuws uiteraard voor ROVC, maar het zorgt ook voor uitdagingen. Het aanbod van allround inzetbare technici blijft dun. De slagkracht van de economie is gebaat bij een structurele en gemeenschappelijke aanpak van werven en inzetten van technisch talent. Opleiden speelt hierbij een belangrijke rol. 2017 staat in het teken van nog meer zaaien, samenwerken en het aangrijpen van andere initiatieven. Denk aan zij-instromers en het opzetten van bedrijvenscholen om meer technisch talent te ontwikkelen.

De ROVC TechBarometer is gratis aan te vragen via de website van het ROVC.

bron: ROVC

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze partners meer (3)...

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

8 juni 2021 -
Engineering Event Safety

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden