Laatste nieuws:

SAN FRANSISCO, CALIFORNIë, 17 maart 2017 09:33

Robot bakt ze bruin (video)

Zou een hamburger even goed smaken als hij wordt gebakken door een robot? U kunt dat nu controleren in de hamburgerketen Caliburger. De Cali Group werkte samen met Miso Robotics aan de ontwikkeling van Flippy, de burgerrobot. Flippy maakte onlangs zijn debuut in een Caliburger-vestiging in Pasadena, Californië.

Caliburger wil Flippy in de komende twee jaar inzetten in vijftig zaken over de hele wereld. '
Caliburger wil Flippy in de komende twee jaar inzetten in vijftig zaken over de hele wereld.
1/1

Flippy is niet de eerste in zijn soort: ook Momentum Machines werkte een aantal jaren aan een burgerbot. En twee jaar geleden presenteerde Moley Robotics een keukenrobot. Maar in het verleden kon een gangbare assemblagelijnrobot alleen werken als alles netjes en consistent gepositioneerd voor hem klaar licht.

Robots zoals Flippy werken met de nieuwste machine-learning software om de voor hen liggende componenten te lokaliseren en identificeren en van de ervaringen te leren. De CEO van Miso vergelijkt de robot met een autonome auto omdat beide terugkoppellussen gebruiken om hogere prestatieniveaus te behalen.

Eénarmige robot

Flippy ziet er niet uit als een doorsnee robot. Het is een klein karretje op wielen met slechts één arm. Die arm heeft zes assen met een grote bewegingsvrijheid zodat diverse functies kunnen worden uitgevoerd. De robot kan kiezen uit een assortiment hulpstukken voor het bakken, inclusief tangen, schrapers, spatels en een pneumatische pomp. In combinatie met de gebruikte AI-software zou Flippy zijn kookkunsten zelfs kunnen uitbreiden tot het bereiden van bijvoorbeeld kip of vis.

Tot de belangrijkste taken van de robot behoren het oppakken van de rauwe hamburgers. Die plaatst hij op de grill, hij controleert de baktijd en temperatuur van elke hamburger en legt hem tenslotte op het bord.

Maar hij kan niet alles helemaal alleen: voor het toevoegen van extra ingrediënten is nog een menselijke kok nodig. De robot geeft een signaal als die kok een plakje kaas op de burger moet leggen. Ook zijn er mensen nodig om de saus en andere extra's toe te voegen en om het kant en klare product in te pakken. Flippy is dus eigenlijk een cobot.

 

bron: Miso Robotics

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze partners meer (3)...

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

DIS Sensors

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

8 juni 2021 -
Engineering Event Safety

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden