Laatste nieuws:

RUCPHEN, 16 maart 2017 13:29

Stuctuurdempers voor elektrische bewegingsplatforms

E2M Technologies uit Amsterdam ontwikkelt diverse subsystemen voor simulatoren. Wat betreft het formaat, het gewicht en de snelheid van vliegtuig-, trein- of autosimulator verschillen de parameters onderling aanzienlijk, maar het bewegingsprincipe is altijd hetzelfde. ACE Stoßdämpfer leverde de stootdempers om de simulator bij een noodstop beheerst tot stilstand te brengen.

Bij de elektrische bewegingsplatforms van E2M werden vooral Tubus dempers uit de TA-serie voor degressieve karakteristieken en de TC-reeks toegepast. '
Bij de elektrische bewegingsplatforms van E2M werden vooral Tubus dempers uit de TA-serie voor degressieve karakteristieken en de TC-reeks toegepast.
Rechts
1/3
De bouw van simulatoren is complex doordat de X-, Y- en Z-assen meestal tegelijkertijd bewegen. Omdat de optredende krachten van verschillende intensiteit zijn, zijn verschillende dempers nodig. Hier kwam ACE Stoßdämpfer, specialist in het afremmen van massa's, de regulering van snelheid en het isoleren van trillingen, in het spel.

Structuurdempers

In dit geval raadde de Benelux-vestiging van ACE het gebruik van Turus structuurdempers aan, vanwege hun buisachtige vorm. Qua flexibiliteit is deze serie structuurdempers van alle markten thuis. De dempers zijn verkrijgbaar in zeven verschillende types; voor de meest uiteenlopende toepassingen kunnen constructeurs gebruik maken van circa 150 producten.

Bij de elektrische bewegingsplatforms van E2M werden vooral Tubus dempers uit de TA-serie voor degressieve karakteristieken en de TC-reeks toegepast. Deze veiligheidsdempers zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in kraaninstallaties en voldoen aan de internationale industriestandaards OSHA en CMAA. Daarbij beschikken de Tubus TC dempers over geschikte eigenschappen voor noodstoptoepassingen, gezien de hoge retourkrachten bij opgevangen krachten (630 Nm tot 17.810 Nm per slag).

De kraandempers kunnen dynamische krachten van 80 kN tot 978 kN opvangen. De zwaarste uitvoering weegt nog geen 4 kg, absorbeert echter met de eerste slag al maximaal 64 procent van de energie waarmee deze wordt belast. Daarmee zijn ze geschikt voor het opvangen van de voor een deel extreem hoge krachten aan de bewegingsplatforms voor simulatoren.

Voordelige oplossing

Wanneer de nauwkeurigheid bij het afremmen niet het belangrijkste doel is, zijn deze structuurdempers een goedkoper alternatief voor hydraulische dempers. De Tubus heeft zijn dempingseigenschappen vooral te danken aan het unieke materiaal. De onderhoudsvrije inbouwklare dempers bestaan uit speciaal co-polyester elastomeer en winnen het behalve qua flexibele dempingseigenschappen ook qua levensduur van andere oplossingen. E2M kon door een vereenvoudigd design besparen op de constructie. Bovendien zijn er geen dure reparaties meer nodig en hebben de elektrische bewegingssystemen een langere levensduur.

bron: ACE Stoßdämpfer

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden