CAMBRIDGE, MASSACHUSETTS, 13 maart 2017 12:43

Gedachten lezende robot sorteert voorwerpen (video)

Het sorteren van voorwerpen, vooral als het gaat om veel voorwerpen, is een saaie taak. Het is dus zinvol om daarvoor een robot in te zetten. Technici van het Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (Csail) van het MIT hebben nu juist voor deze taak een robot ontwikkeld. Hij voert hem wel uit op een opmerkelijk manier: door het lezen van menselijke gedachten.

De software van de robot wordt gevoed met data van een persoon die een EEG-monitor draagt. Het system detecteert in het elektro-encefalogram ‘fout-gerelateerde potentialen' die door de hersenen van de persoon worden afgegeven als hij ziet dat de robot een voorwerp verkeerd sorteert. Bij het ontbreken van zo'n signaal gaat de robot door met het plaatsen van het object in de bak die hij zelf had gekozen. Als de robot een fout-signaal detecteert, kiest hij een andere bak en simuleert hij zelfs een beschaamde ‘gezichtsuitdrukking'.(scroll verder naar beneden)

 

 

bron: EngineersOnline

Foto's:

Gedachten lezende robot sorteert voorwerpen (video)

Technici van het MIT hebben een robot ontwikkeld voor het sorteren van voorwerpen. Hij doet door het lezen van menselijke gedachten.

© Aandrijvenenbesturen.nl