Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 13 maart 2017 12:33

Succesvolle RapidPro en Virtual (R)evolution 2017

Vorige week organiseerde Mikrocentrum tegelijkertijd RapidPro en Virtual (R)evolution in NH Conference Centre te Veldhoven. Tijdens de goed bezochte vakbeurzen vond behalve het congresprogramma ook de uitreiking van de RapidPro Startup Award en de Dutch VR Awards plaats. Ruim 4200 bezoekers bezochten de 107 exposanten en namen deel aan het lezingenprogramma en de workshops.

RapidPro en Virtual (R)evolution trokken 107 exposanten en 4200 bezoekers.'
RapidPro en Virtual (R)evolution trokken 107 exposanten en 4200 bezoekers.
1/1

De RapidPro Startup Award is een initiatief van Mikrocentrum en de branchevereniging RapidPro ter stimulering van startups op het gebied van additive manufacturing / 3D-printen. Nectar won deze award met een modulaire desktop delta 3D-printer, waarmee het ´gat´ in de markt tussen grote industriële printers en desktop printers wordt opgevuld.

Goed bezocht lezingenprogramma

De kwaliteit van het lezingenprogramma wordt gewaardeerd, resulterend in volle zalen met ontwerpers, engineers, productiemedewerkers en eindgebruikers van 3D-geprinte producten. Na een aantal jaren hype staat nu kennisoverdracht centraal.

oor het eerst werd tijdens RapidPro een debat gevoerd over de noodzaak van certificering en normering voor additive manufacturing. Dit debat vond plaats onder begeleiding van een panel met vijf deskundigen. Het interactieve forum bevestigde de noodzaak en het nut van certificering en normering en juichte de lopende ontwikkelingen hieromtrent toe.

Binnen enkele jaren worden er in internationaal verband resultaten verwacht, waarbij overleg reeds plaatsvindt tussen Europese en Amerikaanse organisaties. Additive manufacturing behoort inmiddels tot de standaard technieken waarmee de industrie kan concurreren en omzet kan vergroten.

Bureau Berenschot en ABN Amro presenteerden tijdens RapidPro samen het whitepaper ‘3D-printing in 2017'. Hiermee toonden zij aan dat de omzet van 3D-printing groeit naar circa 120 miljoen euro in 2017. Volgens het whitepaper zal de verkoop van (onder andere Nederlandse) desktopprinters blijven stijgen. De interesse van Nederlandse bedrijven voor metaalprinters neemt toe en producenten van filament (grondstoffen voor 3D-printers) zetten grote innovatieve stappen.

Virtual (R)evolution

Virtual en Augmented Reality zijn inmiddels uitgegroeid tot technieken die in toenemende mate standaard worden ingezet voor simulaties, trainingen, validering en design.

Tijdens Virtual (R)evolution werden de Dutch VR Awards uitgereikt, een initiatief van de Stichting Virtual Reality Nederland. In vijf categorieën werden 16 winnaars beloond met een bronzen, zilveren of gouden award. Ook was er een extra vakgenoten prijs die werd toegekend aan een van de acht genomineerde projecten. Deze werd toegekend aan Demcon nymus 3D met VR data visualisering voor kankeronderzoek.

 

bron: Mikrocentrum

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden