Laatste nieuws:

RATINGEN, 11 maart 2017 21:21

Kogelomloopspindels vervangen hydrauliek

Osterwalder in Zwitserland vervangt in zijn nieuwe programma poederpersen de hydraulische aandrijvingen door servo-elektrische aandrijvingen met kogelomloopspindels uit het HTF gamma van NSK. Hierdoor verlagen gebruikers van deze nieuwe machines hun energieverbruik met ongeveer 80%, terwijl hun werkstukken met grotere maatnauwkeurigheid kunnen worden geperst. Hierdoor vervalt verdere afwerking zoals het slijpen met diamantschijven, wat proces- en materiaalkosten verlaagt.

In de nieuwe poederpersen van Osterwalder worden kogelomloopspindels van NSK toegepast om de bovenste en onderste matrijsaandrijving simultaan te laten bewegen.'
In de nieuwe poederpersen van Osterwalder worden kogelomloopspindels van NSK toegepast om de bovenste en onderste matrijsaandrijving simultaan te laten bewegen.
1/1

Snijgereedschappen voor metaal zoals carbide inzetstukken worden meestal geproduceerd met poederperstechnologie. Hierbij wordt een poeder van een metaallegering in een matrijs gelegd en in de gewenste vorm voor uiteindelijke sintering geperst. Bij het einde van het proces willen fabrikanten inzetstukken die zo dicht mogelijk bij het eindprofiel liggen want de extra afwerking is zowel duur als moeilijk. De gesinterde inzetstukken zijn namelijk zeer hard.

Servo-elektrische persen

Om extra nauwkeurigheid in het poederpersproces te krijgen, lanceerde Osterwalder in Lyss (bij Bern) onlangs twee nieuwe aandrijfsystemen: de series CA SP Electric en CA HM Electric. Osterwalder kan met deze systemen positioneren tot op 1 pm nauwkeurig en met een hoog niveau van herhaalbaarheid.

De 'Direct Drive Technology' (DDT) met servo-elektrische motoren en kogelomloopspindels van NSK vervangt de eerder gebruikte hydraulische aandrijving. Deze wordt nu alleen nog gebruikt in persen waar bijzonder veel kracht vereist is.

Voor de lineaire beweging van de persen werden heavy duty kogelomloopspindels uit het HTF (High Trust Force) gamma van NSK gebruikt. Een nauwkeurige synchronisatie van de beweging is een absolute vereiste. Onderbrekingen of onregelmatigheden in het proces kunnen leiden tot fouten in de afmetingen of tot gebarsten inzetstukken tijdens het sinteren.

bron: NSK

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

21 november 2017 - Eindhoven, Evoluon
Constructeursdag 2017
23 november 2017 - E.D.&A., Kalmthout (B)
E.D.&A. Innovation Day
28 november 2017 - Neurenberg, MesseNürnberg
SPS IPC Drives 2017
28 november 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Logistica 2017
30 november 2017 - Ede, Cinemec
Dutch Fluid Power Transmission Conference
12 december 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Elektro Vakbeurs 2017
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden