Laatste nieuws:

SASSENHEIM, 9 maart 2017 12:23

Hyundai leerde Lotje (weer) lopen (video)

Hyundai heeft drie nieuwe draagbare robots met slimme exoskeletten onthuld die de persoonlijke vrijheid van mensen vergroot. Het gaat om de H-Mex (Hyundai Medical Exoskeleton), H-Wex (Hyundai Waist Exoskeleton) en Huma (Hyundai Universal Medical Assist). Met deze exoskeletten voor dagelijks gebruik toont het Koreaanse merk persoonlijke mobiliteit te blijven ondersteunen.

Met de introductie van drie draagbare robots met slimme exoskeletten toont Hyundai dat mobiliteit meer is dan alleen auto´s verkopen.'
Met de introductie van drie draagbare robots met slimme exoskeletten toont Hyundai dat mobiliteit meer is dan alleen auto´s verkopen.
1/1

Mobiliteit gaat bij Hyundai verder dan het aanbieden van auto's. De nieuwe exoskeletten bieden ondersteuning aan het bovenlichaam en heupen. Ze zijn voorzien van een slim bewegingscontrolesysteem dat het risico op vallen met name bij oudere mensen aanzienlijk vermindert.

H-Mex en Huma

H-Mex geeft patiënten met een lage dwarslaesie weer de mogelijkheid om te lopen. Dit exoskelet maakt gebruik van een draadloze koppeling met een on-board motion control systeem en geeft patiënten de mogelijkheid om te zitten, staan, bewegen, draaien en zelfs weer lopen.

Voor mensen met beperkte spierkracht heeft Hyundai het Huma exoskelet ontwikkeld. Dit systeem ondersteunt het lichaam tijdens bewegingen, bijvoorbeeld lopen, rennen of traplopen. Rennen kan tot een snelheid van 12 km/u. Het exoskelet kan tot 40 kgf aan extra gewicht meenemen. De Huma is daardoor niet alleen interessant voor medische maar ook voor militaire doeleinden, omdat het systeem de draaglast van militairen reduceert.

De H-Mex en Huma maken gebruik van verwijderbare en oplaadbare accupakketten. In beide gevallen is het exoskelet aan te passen aan het lichaam. De onderrug en knieën worden ondersteunt door harnasbevestigingspunten. Het overgrote deel van het exoskelet is flexibel voor maximale bewegingsvrijheid.

H-Wex

Het H-Wex-exoskelet biedt ondersteuning aan het bovenlichaam en de heupen zodat de ruggengraat wordt ontlast, bijvoorbeeld bij het tillen van zware objecten. Dat kan met name op de werkvloer van pas komen. Ook bij dit exoskelet worden de onderrug en knieën ondersteunt door harnasbevestigingspunten.

 

bron: Hyundai

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden