Laatste nieuws:

WOERDEN, 7 maart 2017 14:02

Inschrijving TechniekTrofee 2017 geopend

Basisscholen in het hele land kunnen weer meedingen naar de TechniekTrofee 2017. Er zijn zelfs twee prijzen te winnen. Er wordt een Inspiratieprijs uitgereikt van € 2.500,- voor de basisschool met het meest inspirerende idee voor wetenschap- en techniekonderwijs. Eenzelfde bedrag gaat naar de basisschool die wetenschap- en techniekonderwijs op een enthousiasmerende manier in het lesprogramma heeft verweven.

Basisscholen in het hele land kunnen weer meedingen naar de TechniekTrofee 2017. '
Basisscholen in het hele land kunnen weer meedingen naar de TechniekTrofee 2017.
1/1

Per 2020 moet Wetenschap & Techniek een vaste plek hebben in het basisonderwijs. Vooruitlopend daarop zijn veel basisscholen al bezig met het verankeren van Wetenschap en Techniek in hun lesaanbod, of met het ontwikkelen van ideeën daarvoor. Doel is om kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te brengen met techniek, zodat zij dit later meenemen bij het maken van keuzes voor de toekomst.

Twee trofeeën

TechniekTalent.nu reikt, in samenwerking met het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds, sinds 2014 de TechniekTrofee uit. Hiermee worden basisscholen die Wetenschap & Techniek in hun onderwijs (willen) verankeren, in het zonnetje gezet. Voor 2017 staat de vierde editie op de planning.

asisscholen in het hele land kunnen hun ideeën voor W&T-onderwijs of hun voorbeelden ervan inzenden via het deelnameformulier op www.techniektalent.nu/techniektrofee. De inzendtermijn loopt tot en met 21 april 2017. Daarna buigt de jury zich over de inzendingen om per categorie maximaal drie nominaties te kiezen en selecteert daaruit de winnaars van beide trofeeën. Maurice Lede (bekend van o.a. Het Klokhuis) maakt op 20 juni de winnaars bekend.

Vorig jaar ging de Wethouder Luidensschool in Gouda met de Inspiratieprijs naar huis. De school won met het idee voor een Verwonderlab, waar kinderen onder begeleiding van de techniekcoördinator hun eigen vragen kunnen onderzoeken. Met het Verwonderlab wil de school kinderen stimuleren om zich te blijven afvragen ‘waarom?' en er ook voor te zorgen dat ze creatief blijven.

De TechniekTrofee voor het beste voorbeeld van wetenschap- en techniekonderwijs ging vorig jaar naar basisschool St. Trudo in Helmond. Met het prijzengeld schafte de school programmeerrobots aan. Met deze hulpmiddelen leren kinderen spelenderwijs de beginselen van programmeren.

bron: TechniekTalent.nu

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden