Laatste nieuws:

WALTHAM, MASSACHUSETTS, 6 maart 2017 11:18

Nieuwe robot bron voor nachtmerries? (video)

Er circuleerde al een uitgelekte video, maar nu is er ook officieel beeld van Handle, de jongste onderzoeksrobot van Boston Dynamics. Het apparaat kan rijden, lopen en flinke lasten tillen. Hij zou wel eens een geduchte concurrent kunnen worden voor magazijnmedewerkers, koeriers en verhuizers.

De nieuwe onderzoeksrobot van Boston Dynamics tilt zonder moeite gewichten tot 50 kg.'
De nieuwe onderzoeksrobot van Boston Dynamics tilt zonder moeite gewichten tot 50 kg.
Rechts
1/2

Hij gebruikt elektrisch vermogen om zowel elektrische als hydraulische actuatoren aan te drijven en heeft op één batterijlading een bereik van zo´n 24 km. De Handle gebruikt veel van dezelfde dynamica, balanceer- en mobiele manipulatieprincipes die Boston Dynamics in eerdere gebouwde robots gebruikte. De nieuwe robot heeft echter slechts tien bekrachtigde gewrichten en is aanzienlijk minder complex.

Wielen én benen

 

De robot kan op vier poten staan, net als eerdere creaties van Boston Dynamics, zoals Big Dog en Spot. Aan de achterpoten zijn twee gestabiliseerde wielen bevestigd, waarop Handle rondraast. De voorpoten zorgen voor de balans en kunnen lasten dragen.

De wielen zijn efficiënt op vlakke oppervlakken, de ‘benen' kunnen bijna overal gaan en staan. Door wielen en benen te combineren beschikt de Handle over ‘the best of both worlds'. Bovendien kan de robot navigeren op uiteenlopende terreinen, zoals op sneeuw, op beton en in heuvels. Het filmpje laat zien hoe de Handle een besneeuwd hellinkje afraast, maar helaas niet of hij ook weer boven komt.

Rechtopstaand meet de Handle 1.83 m, hij rijdt maximaal 14,5 km/u en springt verticaal 1.20 m hoog. De robot kan 50 kg tillen, en traplopen en heeft alle kenmerken van de apocalyptische robots uit films van Paul Verhoeven. Niemand is veilig voor deze killer die over ongelijk terrein kan rijden en zelfs over obstakels heen kan springen. Marc Raibert, de oprichter van Boston Dynamics omschrijft hem als ‘een bron voor nachtmerries

 

bron: Boston Dynamics

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden