Laatste nieuws:

MüNCHEN, 28 februari 2017 13:45

Siemens wil mechanische aandrijvingen verzelfstandigen

Siemens wil zijn afdeling Mechanische Aandrijvingen herstructureren, zodat ze haar groeiplannen in een concurrerende markt beter en flexibeler kan realiseren. Die markt wordt momenteel gekenmerkt door een zwakke groei, toenemende concurrentie uit Azië en overcapaciteit met bijbehorende prijsdruk.

Siemens wil zijn afdeling Mechanische Aandrijvingen herstructureren, zodat ze haar groeiplannen in een concurrerende markt beter en flexibeler kan realiseren.'
Siemens wil zijn afdeling Mechanische Aandrijvingen herstructureren, zodat ze haar groeiplannen in een concurrerende markt beter en flexibeler kan realiseren.
1/1

Voor meer vrijheid van handelen en een sterkere branchespecificatie oriëntatie moet de divisie in de toekomst als zelfstandige onderneming onder het dak van Siemens komen Het concern wil bovendien investeren in de wereldwijde standplaatsen en het productportfolio om het leiderschap op de markt en in de technologie te verzekeren. Met de sterke merken Flender en Winergy is de divisie Mechanische Aandrijvingen vooral leidend in toepassingen met grote draaimomenten, zoals de wind- en cementindustrie.

Betere concurrentiepositie

De laatste jaren heeft de divisie zijn concurrentievermogen al duidelijk verbeterd. Siemens heeft de divisie gefocust op de kernactiviteiten en onder meer een eigen verkooporganisatie opgezet die het bedrijf duidelijk dichter bij de klanten brengt. Verzelfstandiging is de volgende stap voor succes op lange termijn.

De afdeling Mechanische Aandrijvingen telt wereldwijd 6000 medewerkers en behoort tot de divisie Process Industries and Drives. Het aanbod gaat van een breed portfolio van tandwielkasten en koppelingen tot en met dienstverlening. Daarmee worden onder meer sleutelindustrieën als windenergie, cementproductie, scheepvaart, transport- en kraantechniek bediend.

bron: Siemens

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

21 november 2017 - Eindhoven, Evoluon
Constructeursdag 2017
23 november 2017 - E.D.&A., Kalmthout (B)
E.D.&A. Innovation Day
28 november 2017 - Neurenberg, MesseNürnberg
SPS IPC Drives 2017
28 november 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Logistica 2017
30 november 2017 - Ede, Cinemec
Dutch Fluid Power Transmission Conference
12 december 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Elektro Vakbeurs 2017
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden