Laatste nieuws:

ROTTERDAM, 27 februari 2017 11:25

Techniekfestival Techxworld inspireert

Het techniekfestival Techxworld heeft pakweg 2 500 bezoekers gehad. Het festival, voor het eerst georganiseerd in 2015, werd gehouden in de Onderzeebootloods te Rotterdam.

Het techniekfestival Techxworld trok pakweg 2 500 bezoekers.'
Het techniekfestival Techxworld trok pakweg 2 500 bezoekers.
Rechts
1/2

Het onstuimige weer van vorige week was gelukkig geen reden voor geïnteresseerden om thuis te blijven. De bezoekers waren voornamelijk jongeren die zich kwamen oriënteren op de carrièremogelijkheden in de techniek, technologie en ICT.

Meer technici

Tientallen bedrijven, waaronder Defensie, Joulz, SPIE en Tacon, gaven opdrachten en workshops om te laten zien met welke technische uitdagingen zij te maken hebben. Met het festival wil de organisatie het tekort aan technici in ons land terugdringen.

Vanaf 9.00 uur 's ochtends stroomden de eerste honderden leerlingen al binnen. Direct werden zij opgevangen en aan het werk gezet als ‘Future Techxchecker’. Met dit interactieve scholenprogramma gingen leerlingen langs de aanwezige bedrijven met vragen en opdrachten. Zo konden zij op een laagdrempelige manier kennismaken met de verschillende beroepen en uiteenlopende vormen van techniek. Docenten konden tegelijkertijd aansluiten bij de matchmaking tussen scholen en bedrijven.

Programma Techxworld

Het programma van Techxworld was actief en divers. Bij Defensie mochten bezoekers in een F-35 simulator stappen die wordt gebruikt om piloten te trainen. De workshop van Hogeschool Rotterdam stroomde vol met jonge wereldverbeteraars die een robot ontwierpen om een mini ‘plastic soep’ op te ruimen.

Ondertussen nam multi-technisch dienstverlener SPIE de jongeren door middel van een VR-bril mee naar een door hun ontworpen fabriek en imponeerde Comfort Partners met hun elektrische auto met laadpaal. Bezoekers konden daarnaast een klimrobot besturen, stroomstoringen verhelpen en ontsnappen uit de escaperoom.

Techxworld

Techniekfestival Techxworld werd voor het eerst georganiseerd in 2015 onder de naam ‘Nederland innoveert’. Veel ondernemingen hebben moeite om technische vakmensen te vinden. Ook hoger opgeleid personeel is gewild. De organisatie wil jongeren laten zien hoe breed het vakgebied is en welke carrièrekansen liggen. Dat doet zij samen met de (founding) partners: Hogeschool Rotterdam, Techniekcollege Rotterdam, STC-Group, RDM Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Techforce Rijnmond, FME, Koninklijke Metaalunie en Uneto-VNI.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden