Laatste nieuws:

ZWIJNDRECHT, 27 februari 2017 11:11

Nieuwe robotloader voor Microtherm

RFA heeft een Kawasaki Robotloader geleverd voor een Hwacheon draaibank bij Microtherm. Deze producent van kunststof onderdelen had eerder positieve ervaringen opgedaan met eerdere Robotloaders aan andere Hwacheon draaibanken.

RFA Kawasaki Robotloader met RFA-Raster bij Microtherm'
RFA Kawasaki Robotloader met RFA-Raster bij Microtherm
1/1

De nieuwe RFA Kawasaki robotinstallatie is geplaatst bij de Hwacheon Hi-Tech 200A draaibank, die ingezet wordt voor kunststof precisie onderdelen. Omdat de beschikbare vloeroppervlakte beperkt is en de Hwacheon draaibank vrij toegankelijk moet blijven, is er voor gekozen om een Kawasaki robot in een verschuifbare omkasting te monteren, die aan de voorzijde van de draaibank is bevestigd.

Kawasaki’s 6-assige RS003N robot heeft een werkbereik met een diameter van 1.240 mm en een hanteringscapaciteit van 3 kg. Door de slanke opbouw en het geringe gewicht (20 kg) kon deze robot gemakkelijk worden ingebouwd in een omkasting, die met de hand wordt verschoven om de deur van de draaibank vrij te maken voor de operator.

Gebruik

De robot kan worden gebruikt om kunststof werkstukken in de klauwplaat te zetten en deze na het draaien weer uit te nemen. Een andere belangrijke functie van de robot is het verwijderen van de vele spanen, die bij het draaien van kunststof ontstaan. Om de spanen te verwijderen, pakt de robot met zijn grijper de mond van een stofzuigerslang en houdt deze tijdens het draaien bij het werkstuk.

De besturing van de Hwacheon draaibank geeft in realtime instructies aan de robotbesturing, waar de robot de zuigmond moet positioneren tijdens het draaiproces. Op deze wijze worden de kunststof spanen efficiënt en bedrijfszeker verwijderd en kan de draaibank samen met de robot onbemand produceren.

De omkasting van de robot sluit de deuropening van de draaibank af, zodat er veilig gedraaid kan worden. De spanen die niet door de robot worden opgezogen, blijven in de afgeschermde ruimte. De standaard machinedeur is beschikbaar voor het geval dat de draaibank zonder robot voor handmatige productie wordt gebruikt. De omkasting schermt de robot af, zodat de draaibank samen met de robot voldoet aan de Europese veiligheidseisen.

Bediening

De operator stelt de robot snel en gemakkelijk in op de tablet pc, waarop de bedieningsvriendelijke intuïtieve RFA-Raster software is geïnstalleerd. De operator geeft de afmetingen van het werkstuk, de rastermaat en het aantal dat moet worden geproduceerd met enkele aanrakingen op het touch screen in. Iedere instelling is visueel weergegeven op de tablet pc waardoor de software intuïtief werkt.

Distributeur RFA Kawasaki levert al sinds 1992 robotsystemen voor het beladen en ontladen van machines. De technieken in de metaalbewerking en de robotica veranderen voortdurend. RFA hanteert de modernste methoden om passende Robotloaders voor het automatiseren van machines te ontwikkelen.

bron: RFA Rijlaarsdam Factory Automation BV

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden