Laatste nieuws:

PAWTUCKET, RHODE ISLAND (VS), 20 februari 2017 15:22

Robothond leert kinderen programmeren (video)

Speelgoedmaker Hasbro heeft een robothondje ontwikkeld wat kinderen vaardigheden leert op het gebied van exacte wetenschappen.

Proto Max, de robothond van Hasbro'
Proto Max, de robothond van Hasbro
1/1

De robothond ‘Proto Max’ is onderdeel van Hasbro’s ‘FurReal Friends’ speelgoedlijn van robot-huisdieren die kinderen via een app kunnen programmeren.

Proto Max

Proto Max is gemaakt voor kinderen van zes jaar en ouder en brengt ze de basis van het programmeren bij. De robot wordt in acht stukken geleverd, die de kinderen zelf gemakkelijk in elkaar kunnen zetten.

Via een app kunnen kinderen verschillende gedragingen in het hondje programmeren. Voor (jonge) mensen die dat nog teveel op werk vinden lijken heeft de robot ook drie voorgeprogrammeerde standen: kleine hond, middelgrote hond, of grote hond. Deze basisstanden passen het algemene karakter van de robotpup aan door het volume van de stem te variëren en hoe de robot reageert op stimulans uit de omgeving.

Programmeren via app

Via een kindvriendelijke iOS/Android-app kunnen specifieke gedragingen van de robot worden geprogrammeerd. Er zijn tien punten op het robothondje die sensoren bevatten, waaronder de oren, neus, staart en rug.

Proto Max kan via de app worden geleerd hoe hij moet reageren op interacties die via deze lichaamsdelen/sensoren plaatsvinden. Je kunt bijvoorbeeld de pup laten lachen als je over zijn ruggetje aait.

Proto Max kan lopen, blaffen (of andere geluiden maken) en verschillende gelaatsuitdrukkingen tonen via de schermpjes in zijn ogen. Het lijf van de robothond is gedeeltelijk doorzichtig en bevat leds die van kleur kunnen veranderen. Verschillende gedragingen kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden.

Is de kleine engineer het programmeren zat, dan kan de robotpup via de app ook rechtstreeks op afstand worden bestuurd.

In de toekomst wordt de app ook uitgebreid met spel-elementen, zodat kinderen insignes kunnen verdienen en nieuwe gedragingen kunnen vrijspelen.

bron: Engadget

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden