Laatste nieuws:

SAN FRANCISCO, CALIFORNIë (VS), 13 februari 2017 14:09

Je eigen robotarm op je bureau (video)

Uarm is een kleine vier-assige robotarm die op ieder bureau past. Je eigen robot-assistent binnen handbereik?

'
1/1

De Uarm wordt aangestuurd door een Arduino-compatible moederbord en is vervaardigd uit aluminium. De mechanische arm weegt minder dan 1 kilogram en kan 500 gram optillen. Het ontwerp van de Uarm is gebaseerd op de industriële Palletpack-robot van ABB.

Bediening

Uarm is op verschillende manieren te bedienen. Je kunt de robotarm aansturen via toetsenbord, muis of de Leap Motion controller. De robot is ook in ‘Learning Mode’ te gebruiken, zodat je complexe taken aan de robot kunt leren. En zelf de robot programmeren (in bijvoorbeeld Python) kan natuurlijk ook.

Programmeren

De robot en de software zijn volledig open-source. Naast Python is de robot via de seriële interface in elke programmeertaal te gebruiken. De robot heeft zelfs ondersteuning voor de educatieve Blockly-taal.

Handig

De ‘hand’ van de robot kan vervangen worden door verschillende onderdelen. Zo is er een zuignap, metalen grijper en een universele houder. Via de Bluetooth-module kan de uArm ook op afstand worden bediend.

Dankzij de verschillende hardware-opties kan de toepassing van de robot variëren van pick&place-werk tot lasergraveren, schrijven en meer.

Levering van de eerste modellen wordt verwacht in mei 2017. Geïnteresseerden kunnen verschillende kits bestellen via de Indiegogo-pagina van de Uarm.

bron: Wevolver

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden